Go Back

Hummus - hjemmelavet og autentisk

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter drænet og skyllet
  • 1/2 dl lys tahin
  • Saft fra en mellemstor citron
  • 1 stor fed hvidløg presset eller finhakket
  • 1/2 dl olivenolie af god kvalitet
  • 1 tsk. salt
  • 1/2-1 tsk. spidskommen
  • 2-4 isterninger

Til at toppe hummusen med:

  • Ristede pinjekerner

Sådan gør du

  • Pil skallerne af kikærterne hvis du ønsker en glat hummus (læs hvordan det lettest gøres, i beskrivelsen længere oppe, under tips).
  • Tilsæt alle ingredienser til en kraftfuld blender pånær olivenolie og isterninger. Jeg bruger en kraftfuld blender, men det kan også gøres med en stavblender. Bruger du en stavblender, kan det dog blive lidt svært at få blendet isterningerne.
  • Tænd så for blenderen og tilsæt olivenolie løbende. Tilsæt herefter isterningerne én af gangen indtil du opnår den ønskede konsistens.
  • Smag eventuelt hummusen til og hæld den så i en tætlukket beholder. Stil den på køl. Her skal den gerne stå i 15-30 minutter, inden den skal spises.
  • Til servering pyntes hummusen gerne med lidt olivenolie, ristede pinjekerner og eventuelt ristede skaller fra kikærterne (læs om dette under tips længere oppe i beskrivelsen af denne opskrift).