Go Back

Bagt blomkål toppet med tahindressing og dadler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 1 lille blomkålshoved eller 1/2 stort skyllet
  • Olie til pensling solsikke- eller rapsolie
  • 1/2 tsk. salt

Tahindressing:

  • 2 spsk. tahin + 3 spsk. vand
  • 1 spsk. sojasauce eller tamari

Derudover:

  • 6-8 små dadler, skåret i mindre stykker

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og læg bagepapir på en bageplade.
  • Skær blomkålet i skiver. Det gøres lettest ved at skære blomkålet midtover og så ellers skære indefra og ud. Jeg får 1-2 skiver af et halvt blomkål. Det yderste af blomkålen smuldrer altid, men det tager jeg også bare på bagepladen sammen med skiverne.
  • På bagepladen pensles blomkålsskiverne godt med olie på begge sider. Tag herefter bagepladen i ovnen. Blomkålen skal cirka have 30 minutter i alt. Det varierer dog fra ovn til ovn. Efter cirka 15 minutter vendes blomkålen.
  • Imens blomkålen er i ovnen, røres tahin, sojasauce og vand sammen til en cremet dressing. Tilsæt mere vand hvis du ønsker en tyndere dressing. Dressingen stilles på køl indtil blomkålen er klart.
  • Når blomkålen er færdigbagt, lægges det på et fad og toppes herefter med dadler, der er skåret i mindre stykker, samt dressingen og gerne lidt salt. Velbekomme.