Go Back

Dadelkaramel barer

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 25 minutter
Antal 6 barer

Ingredienser

Bund:

  • 1 dl juicy dadler* se note
  • 3,5 dl havregryn
  • 1/2 dl dadelsirup** se note
  • 1/2 tsk. salt

Karamel:

  • 1 dl juicy dadler
  • 1 tsk. vaniljespulver/vaniljesukker
  • 2 tsk. peanut butter
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1/2 dl ahornsirup
  • 1/2 tsk. salt

Chokoladelag:

  • 50 g. mørk chokolade gerne af god kvalitet
  • 1 tsk. kokosolie eller plantesmør
  • et drys salt

Sådan gør du

Bund:

  • Blend alle ingredienserne sammen til bunden i en kraftfuld blender. Det skal være en ensartet masse, og der skal ikke være store stykker havregryn. Tag det hen i en form med bagepair. Vi bruger en form, der ca. måler 18x11 cm. Stil det i fryseren imens karamellen laves.

Karamel:

  • Karamellen laves også ved at blende alle ingredienserne sammen til den. Du behøver ikke at rense blenderen for at lave karamellen.

Chokoladelag:

  • Smelt chokolade over et vandbad sammen med kokosolie eller plantesmør. Hæld det udover karamellaget og tag lidt salt på. Stilles herefter i fryseren i minimum 2 timer. De får den helt rette konsistens, hvis de får lov til at stå natten over. Gør de det, kan du også lave chokoladelaget dagen efter, de andre lag er lavet. Det vil gøre, at karamellen har sat sig, og når chokoladen så bliver hældt udover den, bliver det et jævnt lag chokolade.
  • Nu er den klar til at blive skåret i 6 barer eller mindre stykker end det. Vi vil anbefale at bruge en kniv med hakker til at gøre dette, da chokoladen godt kan være hård, og det vil ødelægge de andre lag.
  • barerne opbevares i fryseren, og tages gerne ud 5-10 minutter før de skal spises.

Noter

*hvis dadlerne er relativt tørre, lægges de i blød i kogende vand i 30 minutter, inden de skal bruges.
**dadelsirup kan blandt andet købes i Istanbul Bazaar i Nordvest.