Go Back

Kardemommesnurrer

Forb. tid 1 time 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 16 kardemommesnurrer

Ingredienser

Dejen

  • 200 ml. lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 50 g. plantesmør (gerne Naturli's "blok")
  • 50 g. sukker (enten hvidt sukker eller rørsukker)
  • 0,5 tsk. salt
  • 390 g. hvedemel + lidt mere
  • 4 tsk. stødt kardemomme

Remonce fyld

  • 130 g. plantesmør (gerne Naturli's "blok")
  • 130 g. sukker (enten hvidt sukker eller rørsukker)
  • 4 tsk. stødt kardemomme

Glace

  • 2 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. kogende vand

Sådan gør du

Dejen

  • Hæld vand i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt også sukker og salt. Smelt plantesmøret over et vandbad og tilsæt i skålen. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt. Du kan enten bruge dine håndkræfter eller en røremaskine. Når dejen er sammenhængende, tilsættes stødt kardemomme. Ælt dejen godt indtil den er glat, og sæt den så til hævning med et klæde over sig i 45 minutter.
  • Imens dejen hæver, kan remoncefyldet laves. I en skål tilsættes smør, sukker og kardemomme og røres godt sammen. Sæt det på køl indtil det skal bruges.
  • Når dejen har hævet skal den rulles ud på bordet i en firkant. Den skal cirka måle 45x30 cm. Hvis dejen er lidt for klæbrig, kan du blot drysse lidt mel udover den.
  • Smør fyldet ud på dejen. Hele dejen skal være dækket med fyld. Herefter ruller du den på det lange led. Skær nu dejpølsen i 16 stykker.
  • Beklæd en rund bageform med bagepapir. Formen skal cirka være 27 cm i diameteren. Tag de ubagte kardemommesnurrer i formen og stil til hævning et lunt sted, med et viskestykke over sig, i 30-45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Når ovnen er klar bages kardemommesnurrerne i midten af ovnen i 19-23 minutter. De må gerne blive lidt brune i kanten.
  • Bland ahornsirup sammen med kogende vand og hæld denne glace over de færdigbagte kardemommesnurrer. Dette skal gøre med det samme, de kommer ud af ovnen.