Go Back

Snickers is - uden raffineret sukker

Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 6 isbarer

Ingredienser

Bund:

  • 1 dl usødet peanut butter
  • 2 spsk. kokosfibermel
  • 2 spsk. ahornsirup

Is:

  • 1 dl cashewnødder, der har været i blød i kogende vand i 30 minutter
  • 2 spsk. fuldfed kokosmælk eller plantemælk for en mindre "fed" udgave
  • 1 spsk. ahornsirup

Karamel:

  • 10 små friske dadler
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. vaniljesukker

Chokolade:

  • 60 g. mørk chokolade gerne med 75% kakao eller derover
  • 2 tsk. kokosolie

Andet:

  • 2 håndfulde saltede peanuts

Sådan gør du

  • Rør peanut butter, kokosfibermel og ahornsirup sammen i en skål. Herefter tages det over i en form beklædt med bagepapir. Vi bruger en form, der er 15×10 cm. Mas det godt ned i formen. Bunden skal være helt glat.
  • Blend cashewnødder, kokosmælk og ahornsirup sammen i en minihakker til en ensartet konsistens. Hæld det på bunden og fordel det jævnt. Stil det i fryseren i 1-2 timer eller indtil det er frossent.
  • Tag stenene ud af dadlerne og mos dem med en gaffel i en skål. Tilsæt vand og vaniljesukker. Mos det godt sammen indtil det er en jævn masse. Fordel det på snickers isen og herefter peanuts. Pres dem lidt ned så de sidder fast i dadelmassen. Stil det i fryseren i 1/2-1 time.
  • Smelt chokolade sammen med kokosolie over et vandbad og hæld det herefter over snickers isen. Stil det i fryseren i minimum 10 minutter inden den skæres ud i 6 barer, eller hvad du foretrækker. Spis dem 5-10 minutter efter du har taget dem ud af fryseren. De skal nemlig ikke være helt frosne, når de spises.