Go Back

Blomkålssalat - salat med bl.a. rucola, mandler og rosiner

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

  • 1/4 af et stort blomkål
  • 2 håndfulde rucola skyllet
  • 1 håndfuld mandler
  • 3 spsk. majs vi bruger dem fra dåse
  • 0,5 dl jumbo rosiner
  • 2 tsk. kapers

Dressing:

  • 2-3 spsk. tahin
  • 1 spsk. sojasovs eller tamari
  • 2 tsk. æblecidereddike eller citronsaft
  • 1 tsk. grovkornet sennep kan erstattes af dijon sennep
  • 1/2 tsk. spidskommen, stødt
  • 1/2 tsk. løgpulver
  • 1/2 tsk. chilipulver mindre, hvis du ikke ønsker at salaten bliver for stærk
  • Vand indtil ønskede konsistens

Sådan gør du

  • Læg mandler i et glas og dæk dem med vand. Lad det stå i mindst 2 timer (helst natten over).
  • Bland ingredienserne sammen til dressingen og stil den på køl, indtil den skal hældes over salaten.
  • Fjern bladene fra bkomkålet, skyl det og hak det herefter fint. Dette kan eventuelt gøres i en food processor. Blomkålet skal næsten være som ris, men der må gerne være stykker, der er større. Læg blomkål i en (stor) skål.
  • Dræn mandlerne for vand, skyl dem og hak dem herefter groft. Hak også kapers fint. Bland mandler, kapers, majs, rosiner og rucola i skålen med blomkål. Bland det hele sammen.
  • Hæld dressingen 3/4 af dressingen ud over salaten og rør det hele godt sammen. Spis salaten fra skålen eller på en tallerken. Top salaten med resten af dressingen.
  • Spis salaten for sig selv eller med falafler, bagte kartofler eller noget tredje. Velbekomme.