• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Velkommen!
  • Opskriftindeks
  • Hjem
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Chokolade brownies

Chokolade brownies

1. januar 2020 1 Comment

Veganske chokolade brownies, der opfylder alle krav til den ultimative chokolade brownie. Den er sprød udenpå og blød indeni.

I går var det nytårsaften, og jeg serverede disse brownies med is til dessert sammen med kransekage. Det var et hit! Brownie er den ultimative dessert til gæster og er oplagt at servere til større fester, for hvem kan helt ærligt ikke lide chokolade? Jeg har en sød tand og elsker alt, der indeholder chokolade. Derfor har jeg også nydt et par stykker til morgenmad sammen med yoghurt – det er virkelig lækkert!

Som du kender den, men i vegansk udgave

På traditionel vis er brownies lavet på hvedemel, sukker, smør og æg. I denne opskrift er ægget blot skiftet ud med hørfrø-æg, og smørret er skiftet ud med plantesmør.

Når denne brownie er færdigbagt, skal den minimum køle af i 15 minutter. Når den har gjort det, nydes den gerne med vaniljeis, yoghurt eller friske bær.

Udskriv Pin

Chokolade brownies – de BEDSTE af slagsen

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 8 stykker

Ingredienser

  • 100 g. mørk chokolade gerne en med mindst 70% kakao
  • 2 spsk. blendede hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 dl brun farin
  • 1/2 dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 115 g. smørbar fra Naturli'
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 1 dl hakkede pekannødder + lidt til toppen kan erstattes med valnødder
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Lav hørfrø-ægget ved at blande blendede hørfrø med vand. Det skal minimum stå i 10 minutter.
  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Læg bagepapir i en bageform, der cirka er 15×20 cm.
  • Hak chokolade i både store og små stykker. Smelt halvdelen over et vandbad.
  • Tilsæt brun farin og sukker til en stor skål. Tilsæt også smør, hørfrø-æg og smeltet chokolade. Rør det godt sammen.
  • Si mel ned i skålen. Rør herefter kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt i. Rør det blidt sammen.
  • Når dejen er ensartet, tilsættes hakket chokolade og hakkede pekannødder. Hæld det herefter over i bageformen. Pynt med lidt pekannødder.
  • Bag den i ovnen i cirka 30 minutter. Den kan godt se flydende ud, når den er færdig, men den skal blot køle lidt af. Skær først i den minimum 15 minutter efter. Drys gerne med lidt flagesalt.

Filed Under: Alle opskrifter, Opskriftindeks, Søde sager Tagged With: brownies, chokolade, dessert

Previous Post: « Rød karry med nudler, grøntsager og tofu
Next Post: Verdens bedste kransekage »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 21 år og 25 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor nemt og lækkert det kan være at spise vegansk samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser.

Copyright © 2022 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme