Veganske chokolade brownies, der opfylder alle krav til den ultimative chokolade brownie. Den er sprød udenpå og blød indeni.

I går var det nytårsaften, og jeg serverede disse brownies med is til dessert sammen med kransekage. Det var et hit! Brownie er den ultimative dessert til gæster og er oplagt at servere til større fester, for hvem kan helt ærligt ikke lide chokolade? Jeg har en sød tand og elsker alt, der indeholder chokolade. Derfor har jeg også nydt et par stykker til morgenmad sammen med yoghurt – det er virkelig lækkert!

Som du kender den, men i vegansk udgave
På traditionel vis er brownies lavet på hvedemel, sukker, smør og æg. I denne opskrift er ægget blot skiftet ud med hørfrø-æg, og smørret er skiftet ud med plantesmør.

Når denne brownie er færdigbagt, skal den minimum køle af i 15 minutter. Når den har gjort det, nydes den gerne med vaniljeis, yoghurt eller friske bær.
Chokolade brownies – de BEDSTE af slagsen
Ingredienser
- 100 g. mørk chokolade gerne en med mindst 70% kakao
- 2 spsk. blendede hørfrø + 6 spsk. vand
- 1 dl brun farin
- 1/2 dl sukker
- 2 dl hvedemel
- 115 g. smørbar fra Naturli'
- 1/2 dl kakaopulver
- 1 dl hakkede pekannødder + lidt til toppen kan erstattes med valnødder
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Lav hørfrø-ægget ved at blande blendede hørfrø med vand. Det skal minimum stå i 10 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Læg bagepapir i en bageform, der cirka er 15×20 cm.
- Hak chokolade i både store og små stykker. Smelt halvdelen over et vandbad.
- Tilsæt brun farin og sukker til en stor skål. Tilsæt også smør, hørfrø-æg og smeltet chokolade. Rør det godt sammen.
- Si mel ned i skålen. Rør herefter kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt i. Rør det blidt sammen.
- Når dejen er ensartet, tilsættes hakket chokolade og hakkede pekannødder. Hæld det herefter over i bageformen. Pynt med lidt pekannødder.
- Bag den i ovnen i cirka 30 minutter. Den kan godt se flydende ud, når den er færdig, men den skal blot køle lidt af. Skær først i den minimum 15 minutter efter. Drys gerne med lidt flagesalt.
Skriv et svar