Jeg er fan af grød, særligt den bagte version. Denne kombination med kakao, banan og peanut butter er uden tvivl en af vores favoritter. Den minder lidt om brownie, men består hovedsageligt af havregryn.


Har du lyst til at prøve andre opskrifter med chokolade?

Dessert til morgenmad
Denne opskrift er til dig, der har en sød tand om morgenen. Man føler i hvert fald lidt, at man spiser dessert til morgenmad. Et eller to stykker af denne med yoghurt og friske bær er virkelig lækkert som et tilfredsstillende måltid. Jeg har erfaret, at når jeg inkluderer fødevarer, der naturligt er søde, ind i mine måltider, har jeg mindre lyst til andre søde sager resten af dagen.
Bagt kakaogrød
Antal 9 stykker
Ingredienser
Grød
- 4 dl havregryn
- 0,75 dl kakaopulver
- 2 tsk. kværnede hørfrø kan udelades
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- Lidt salt
- 1 spsk. kokossukker eller brun farin
- 4 dl kokosmælk kan erstattes med kokosdrik
- 1 dl ahornsirup
- 0,75 dl peanut butter
Til toppen
- Peanut butter
- Chokoladeknapper* se note nederst
- Banan skåret i skiver
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser sammen til grøden. Start eventuelt med med at blande de tørre ingredienser sammen hvorefter de våde tilsættes.
- Hæld det over i en form (24×22 cm), der er beklædt med bagepapir.
- Top med chokoladeknapper, bananskiver og peanut butter (se billede i indlægget længere oppe).
- Bag grøden i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 25 minutter. Ovne er forskellige, så derfor er det vigtigt, at du holder øje med, at den ikke får for meget.
- Lad den køle lidt af og skær herefter den bagte grød ud i ni stykker.
- Den kan både nydes varm og kold og smager dejligt med yoghurt og friske bær.
Noter
*Evt. disse, der er uden tilsat sukker. Få 5% med koden “MADMEDGODSAMVITTIGHED” (reklame).
Skriv et svar