En utrolig tilfredsstillende, fyldig og lækker salat. Den er god som en hverdagsret, men også oplagt at servere som tilbehør til gæster.

En salat fyldt med gode sager
Det lyder nok en smule ironisk, men generelt er vi faktisk ikke særlig meget til salater. Med nogle gode råvarer og en smagfuld dressing, kan salater virkelig blive fantastiske! Denne salat er fyldt med smag, lækre teksturer og bid. Der er bland andet ristede kikærter i samt søde kartofler. Derudover er der vegansk feta fra Violife i, der bidrager til at gøre salaten endnu mere cremet.

Lækker proteinrig salat
Antal 3 personer
Ingredienser
- 3 mellemstore søde kartofler
- 250 g. frisk spinat skyllet
- 1 dåse kikærter
- 3 dl edamamebønner fra frost
- 140 g. soltørrede tomater fra glas
- 2/3 pakke Violife feta
- 1 tsk. gurkemejepulver
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. peber
- 2 spsk. olie
Dressing
- Vi anbefaler denne* se note
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og gør to bageplader klar med bagepapir.
- Skær søde kartofler ud i mundrette bidder. Behold gerne skrællen på. Rør dem sammen med olie, salt og peber og læg dem herefter over på én af bagepladerne. Sæt dem ind i ovnen i cirka 30 minutter og vend dem undervejs. De er færdige, når de er blevet bløde og har fået en lidt mørkere farve.
- Dræn kikærterne for vand og skyl dem godt. Tilsæt gurkemejepulver, paprika og spidskommen til dem og rør det godt rundt. Tilsæt dem til den anden bageplade og sæt dem ind i ovnen i cirka 20 minutter.
- Imens det varmer i ovnen, kan du lave resten af salaten. Læg edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over dem, så de tør op. Hæld vandet fra efter et par minutter. Dræn de soltørrede tomater for olie og skær i mundrette bidder. Hak også spinaten. Bland det sammen i en salatskål.
- Når kikærter og søde kartofler er færdige, tilsættes de til salaten sammen med fetaen. Bland dressingen i salaten og gem gerne lidt af den til servering.
Skriv et svar