• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Velkommen!
  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Recipes in collaboration with Eden Jaxx
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Opskriftindeks » Store måltider » Vegansk æggekage

Vegansk æggekage

24. december 2022 Leave a Comment

Denne veganske æggekage er lavet med kikærtemel og silketofu, der gør at konsistens og udseende minder om den klassiske version. Derudover bidrager de to ingredienser til, at æggekagen har et højt indhold af protein. Fyldet i æggekagen består af kartofler og løg hvilket giver god smag og fylde.

For at give en autentisk smag af æg er der tilsat sort salt, der også går under navnet “kala namak”. Man kan udelade det og blot erstatte det med normalt salt, men jeg anbefaler stærkt at bruge det.

Prøv også:

  • Scrambled tofu

Æggekagen er perfekt som både morgenmad, brunch og frokost. Når den skal serveres, skæres den ud ligesom en pizza og spises eksempelvis med en god salat, ketchup og brød. Jeg topper den også gerne med vegansk fetaost og finthakket persille.

Udskriv Pin

Vegansk æggekage

Forb. tid 10 minutter minutter
Tilb. tid 30 minutter minutter
Samlet tid 40 minutter minutter
Antal 4 små portioner

Ingredienser

Fyld:

  • 400 g. kartofler skrællet
  • 1 lille løg
  • Olie til stegning

Æggemasse:

  • 290 g. silketofu* se note
  • 40 g. kikærtemel
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1/2 dl usødet plantemælk
  • 1 tsk. sort salt
  • 1/3 tsk. stødt gurkemeje
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Skær kartofler i skiver og hak løg fint.
  • Steg det i en gavmild mængde olie ved middel til høj varme på en pande indtil en gaffel kan stikkes let igennem kartoflerne.
  • Blend alle ingredienser sammen til æggemassen indtil det er en ensartet konsistens.
  • Hæld æggemassen i en skål og vend kartofler og løg heri.
  • Varm en pande op med olie og steg det herpå. Det er vigtigt, at panden har den størrelse, som du ønsker æggekagen skal have, da det ellers flyder ud til siderne. Jeg bruger en relativ lille pande, da jeg godt kan lide, at æggekagen har højde.
  • Steg den først på den ene side og læg gerne et låg over panden. Vend æggekagen ud på en tallerken og steg nu modsatte side, af æggekagen, på panden.
  • Top eventuelt med vegansk fetaost og finthakket persille som på billedet. Skær den ud i trekanter, ligesom du ville gøre med en pizza. Velbekomme.

Noter

*Jeg bruger denne (netto vægt: 300 g. / drænet vægt: 290 g.).

Filed Under: Alle opskrifter, Mindre retter, Morgenmad, Opskriftindeks, Store måltider Tagged With: Bælgfrugter, Glutenfri, tilbehør, tofu

Previous Post: « Bagt grød med smag af chokolade, karamel og speculaas
Next Post: Romesco spread »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til mit plantebaserede univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Jeg hedder Laura, er 22 år og bosat i København. Jeg har en stor passion for plantebaseret madlavning og ønsker gennem denne blog at vise dig, hvor nemt og lækkert det kan være  samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser.

Læs mere.

Anbefaling af…

Denne veganske kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til sommerens grillaftener. Den er cremet, smagfuld og vendt med krydderurter samt radiser og rødløg for ekstra sprødhed. For mange af os markerer serveringen af kold kartoffelsalat starten på sommeren. Med denne opskrift kan du nemt lave en lækker kartoffelsalat, der kan stå på køl lige op til…

Læs mere

These crispy smashed potatoes are the ultimate companion for the most exquisite Green Goddess Sauce you’ll ever create. Prepare your taste buds for a match made in culinary heaven! Ingredients: 500 g. medium white potatoes4 tbsps. olive oilSalt, to taste1/2-1 tsp. onion powder1 tbsp. parsley, finely chopped Method: Did you know? On my Instagram, you…

Læs mere

Copyright © 2023 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme