Denne veganske æggekage er lavet med kikærtemel og silketofu, der gør at konsistens og udseende minder om den klassiske version. Derudover bidrager de to ingredienser til, at æggekagen har et højt indhold af protein. Fyldet i æggekagen består af kartofler og løg hvilket giver god smag og fylde.


For at give en autentisk smag af æg er der tilsat sort salt, der også går under navnet “kala namak”. Man kan udelade det og blot erstatte det med normalt salt, men jeg anbefaler stærkt at bruge det.
Prøv også:

Æggekagen er perfekt som både morgenmad, brunch og frokost. Når den skal serveres, skæres den ud ligesom en pizza og spises eksempelvis med en god salat, ketchup og brød. Jeg topper den også gerne med vegansk fetaost og finthakket persille.
Vegansk æggekage
Ingredienser
Fyld:
- 400 g. kartofler skrællet
- 1 lille løg
- Olie til stegning
Æggemasse:
- 290 g. silketofu* se note
- 40 g. kikærtemel
- 1 spsk. majsstivelse
- 1/2 dl usødet plantemælk
- 1 tsk. sort salt
- 1/3 tsk. stødt gurkemeje
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
- Skær kartofler i skiver og hak løg fint.
- Steg det i en gavmild mængde olie ved middel til høj varme på en pande indtil en gaffel kan stikkes let igennem kartoflerne.
- Blend alle ingredienser sammen til æggemassen indtil det er en ensartet konsistens.
- Hæld æggemassen i en skål og vend kartofler og løg heri.
- Varm en pande op med olie og steg det herpå. Det er vigtigt, at panden har den størrelse, som du ønsker æggekagen skal have, da det ellers flyder ud til siderne. Jeg bruger en relativ lille pande, da jeg godt kan lide, at æggekagen har højde.
- Steg den først på den ene side og læg gerne et låg over panden. Vend æggekagen ud på en tallerken og steg nu modsatte side, af æggekagen, på panden.
- Top eventuelt med vegansk fetaost og finthakket persille som på billedet. Skær den ud i trekanter, ligesom du ville gøre med en pizza. Velbekomme.
Skriv et svar