Denne veganske mayonnaise er ren magi at fremstille. Jo mere olie der tilsættes, jo mere fast bliver den. Det gode er, at det tager 5 minutter at bikse sammen og så har du en super nem og billig mayo der smager helt som den ægte vare, hvis ikke endnu bedre.

“The star of the show” er simpelthen intet mindre end kikærtevand, altså vandet fra en kikærtedåse, også kaldet aquafaba. Så husk altid at gemme dette, når du skyller dine kikærter. Vi bruger også altid aquafaba til hjemmelavet hummus i stedet for olie – lige et godt tip herfra. Så find din minihakker frem og blend, så får du den bedste veganske mayo, du ikke behøver betale dyre domme for.

Mayonnaise kan generelt bruges i mange sammehænge. Dyp disse fritter af søde kartofler i denne mayo eller brug den som base i dressinger såsom vores ahorn-dijonsennep dressing eller cæsar dressing. Du kan også lave chilimayo ved at tilsætte en smule paprikapulver.
Vegansk mayo – aquafaba magi
Ingredienser
- 4 spsk. aquafaba/kikærtevand
- 1 spsk. lagereddike
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 hvidløg
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. karry
- 1/4 tsk. sort peber
- 200-250 ml. smagsneutral olie (raps- eller solsikkeolie)
Sådan gør du
- Tilsæt alle ingredienserne på nær olien i minihakkeneren og blend i nogle sekunder.
- Tilsæt olien lidt ad gangen og blend. Fortsæt med dette, indtil du har opnået en fast konsistens.
- Tilsæt mayoen i et glas og stil det i køleskabet, inden det nydes. Velbekomme!
Skriv et svar