Svampet, cremet, rig, fyldig, krydret og uimodståelig vegansk gulerodskage toppet med cream cheese frosting. Ingen vil gætte, at denne sindssyg lækre kage er vegansk.

Den ultimative gulerodskage
En af vores absolutte yndlingskager har altid været gulerodskage, og vi har i lang tid forsøgt at lave en vegansk udgave der er helt i top. Efter en del forsøg har vi fundet den – gulerodskagen over dem alle! Den er simpelthen lige som en gulerodskage skal være, og vi kan slet ikke få nok af den, og det håber vi heller ikke, at du kan.

Selve kagen er dejlig svampet og fuld af smag fra de forskellige varmende krydderier. Cream cheese frostingen giver en skøn friskhed til kagen. Alt i alt en himmelsk kage, hvor det bliver svært (læs: umuligt) kun at holde sig til ét stykke.

Vegansk gulerodskage med cream cheese frosting
Ingredienser
Til cream cheese
- 112 g. vegansk cream cheese
- 40 g. plantesmør
- 50 g. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker/pulver
Til gulerodskagen
- 130 g. hvedemel
- 150 g. brun farin
- 1 stor revet gulerod
- 1 hørfrø-æg (1 spsk. blendede hørfrø blandet med 3 spsk. vand)
- 1/2 dl smagsneutral olie + 2 spsk.
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. kanel
- 0,5 tsk. vaniljesukker/pulver
- 0,5 tsk. revet muskatnød
- 0,5 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. natron
- 0,5 tsk. salt
- 50 g. hakkede valnødder
Sådan gør du
Cream cheese frosting
- Vi vil anbefale at starte med at lave frostingen, så den kan nå at stå lidt i køleskabet.
- Bland vegansk cream cheese, plantesmør, flormelis og vaniljesukker/pulver sammen i en skål og pisk det på lav hastighed og øg gradvist hastigheden. Pisk blandingen i et par minutter, indtil den har en tyk og glat konsistens. Stil den lidt tid i køleskabet så den kan køle af og samle sig.
Gulerodskagen
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Gør en bageform klar med bagepapir (vi bruger en bageform, der er 15×13 cm).
- Lav hørfrøægget ved at blande 1 spsk. blendet hørfrø sammen med 3 spsk. vand og stil til side.
- Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker/pulver, salt, kanel og muskatnød sammen i en skål og rør rundt.
- Riv guleroden groft og tilsæt i skålen sammen med brun farin. Rør godt rundt.
- Tilsæt 1/2 dl olie, æblecidereddike og hørfrøæg. Rør det hele godt sammen. Dejen kan godt virke en smule tør til at starte med, men jo mere man rør rundt og lader gulerødderne frigive vand, jo fugtigere bliver dejen, så bare vær tålmodig. Lad den eventuelt stå i 5 minutter, når du har rørt lidt i den og så rør i den igen. Tilsæt de 2 spsk. olie og rør igen.
- Hak valnødderne og tilsæt dem til dejen. Bland det hele godt sammen.
- Tag dejen i bageformen og sæt den i den forvarmede ovn i cirka 25 minutter. Lad kagen køle helt af, efter du har taget den ud af ovnen.
- Når kagen er kølet helt af, tilsættes cream cheese frostingen.
- Nyd kagen med det samme. Den holder sig også godt et par dage i køleskabet.
- Velbekomme!
Hvor stor en springform og hvor mange mennesker regner I med, den er til??
Hej Maria. Ser desværre først dit spørgsmål nu. Jeg har ændret lidt i opskriften og skrevet flere detaljer.. Der kommer cirka seks stykker ud af kagen, og jeg vil mene, at den er til fire personer, afhængigt af hvor meget man kan spise:)