• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Velkommen!
  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Recipes in collaboration with Eden Jaxx
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Opskriftindeks » Mindre retter » Sticky sesam blomkål

Sticky sesam blomkål

15. november 2019 6 Comments

Hvem vidste, at blomkål kunne smage så godt som disse? Hvis man bare tilbereder det på den rigtige måde, kan vi love dig for, at man kan trylle enhver grøntsag om til noget, der får mundvandet til at løbe.

Kender du det, når man sommetider spiser noget på en restaurant, og det smager så godt, at man undrer sig over, hvordan det er lavet? Sådan har vi det med disse sticky sesam blomkål! De er super nemme at lave og er en af vores favorit måder at spise grøntsager på, uden at vi egentlig tænker over det.

Blomkålsvingerne bages hvilket gør, at de får lidt bid samtidig med, at de bliver bløde indeni. Herefter vendes de i en sauce, der gør dem karamelliserede og fulde af smag. Vi spiser dem gerne med ris, en god salat og en af vores tahindressinger.

Interesseret i flere opskrifter med blomkål?

  • Sprøde blomkålsvinger med barbecue sauce
  • Indisk gryderet med kartofler og blomkål
Udskriv Pin

Sticky sesam blomkål

Forb. tid 10 minutter minutter
Tilb. tid 45 minutter minutter
Samlet tid 55 minutter minutter
Antal 3 personer

Ingredienser

Blomkål

  • 1 lille blomkålshoved
  • 1,5 dl hvedemel eller kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. hvidløgspulver

Sauce

  • 1 fed hvidløg hakket
  • 1 tsk. frisk hakket ingefær
  • 2 spsk. brun farin, ahornsirup eller kokossukker
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sesamolie + lidt til stegning
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. majsstivelse blandet med lidt vand indtil det er flydende

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  • Skyl blomkålet og skær det ud i små buketter.
  • Bland mel, vand, salt, peber og hvidløgspulver sammen i en skål indtil det former en dej. Bland blomkålsbuketterne i dejen og rør det hele godt sammen indtil alle buketter er dækket med dej.
  • Fordel dem på bagepladen og tag dem i den forvarmede ovn i 35-40 minutter.
  • Bland majsstivelse sammen med vand i en skål.
  • Hak hvidløg og ingefær og sæt det herefter til side.
  • Bland ingredienserne til saucen sammen med undtagelse af majsstivelse, hvidløg og ingefær.
  • Tag blomkålsbuketterne ud af ovnen når de er færdige.
  • Varm en pande eller gryde op til medium varme. Tilsæt lidt olie og den hakkede hvidløg og ingefær og lad det simre i nogle minutter.
  • Tilsæt herefter saucen og lad det koge op. Tilsæt så blandingen med majsstivelse og rør godt rundt. Dette gør saucen tykkere.
  • Tilsæt så blomkålsbuketterne og rør det blidt rundt så det hele er dækket af saucen. Det er nu klar til at blive serveret.

Filed Under: Alle opskrifter, Mindre retter, Opskriftindeks Tagged With: blomkålsvinger, glutefri, tilbehør

Previous Post: « Chokolade overnight oats
Next Post: Chokolade bananbrød »

Reader Interactions

Comments

  1. amanda

    25. marts 2022 at 13:05

    Glæder mig til at prøve dem! Er et en meget stor portion evt ris, hvis man er to personer?

    Svar
    • Madmedgodsamvittighed

      25. marts 2022 at 13:20

      Hej Amanda.
      Blomkål er ikke så mættende i sig selv, så vi vil mene, at man godt kan spise det to personer. Er der rester, kan de sagtens gemmes og varmes op dagen efter. Oftest spiser vi det dog tre personer med ris og så en lækker salat med tahindressing:)

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til mit plantebaserede univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Jeg hedder Laura, er 22 år og bosat i København. Jeg har en stor passion for plantebaseret madlavning og ønsker gennem denne blog at vise dig, hvor nemt og lækkert det kan være  samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser.

Læs mere.

Anbefaling af…

Denne veganske kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til sommerens grillaftener. Den er cremet, smagfuld og vendt med krydderurter samt radiser og rødløg for ekstra sprødhed. For mange af os markerer serveringen af kold kartoffelsalat starten på sommeren. Med denne opskrift kan du nemt lave en lækker kartoffelsalat, der kan stå på køl lige op til…

Læs mere

These crispy smashed potatoes are the ultimate companion for the most exquisite Green Goddess Sauce you’ll ever create. Prepare your taste buds for a match made in culinary heaven! Ingredients: 500 g. medium white potatoes4 tbsps. olive oilSalt, to taste1/2-1 tsp. onion powder1 tbsp. parsley, finely chopped Method: Did you know? On my Instagram, you…

Læs mere

Copyright © 2023 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme