Hvem vidste, at blomkål kunne smage så godt som disse? Hvis man bare tilbereder det på den rigtige måde, kan vi love dig for, at man kan trylle enhver grøntsag om til noget, der får mundvandet til at løbe.

Kender du det, når man sommetider spiser noget på en restaurant, og det smager så godt, at man undrer sig over, hvordan det er lavet? Sådan har vi det med disse sticky sesam blomkål! De er super nemme at lave og er en af vores favorit måder at spise grøntsager på, uden at vi egentlig tænker over det.

Blomkålsvingerne bages hvilket gør, at de får lidt bid samtidig med, at de bliver bløde indeni. Herefter vendes de i en sauce, der gør dem karamelliserede og fulde af smag. Vi spiser dem gerne med ris, en god salat og en af vores tahindressinger.

Interesseret i flere opskrifter med blomkål?
Sticky sesam blomkål
Ingredienser
Blomkål
- 1 lille blomkålshoved
- 1,5 dl hvedemel eller kikærtemel
- 2 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. hvidløgspulver
Sauce
- 1 fed hvidløg hakket
- 1 tsk. frisk hakket ingefær
- 2 spsk. brun farin, ahornsirup eller kokossukker
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. sesamolie + lidt til stegning
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. majsstivelse blandet med lidt vand indtil det er flydende
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir.
- Skyl blomkålet og skær det ud i små buketter.
- Bland mel, vand, salt, peber og hvidløgspulver sammen i en skål indtil det former en dej. Bland blomkålsbuketterne i dejen og rør det hele godt sammen indtil alle buketter er dækket med dej.
- Fordel dem på bagepladen og tag dem i den forvarmede ovn i 35-40 minutter.
- Bland majsstivelse sammen med vand i en skål.
- Hak hvidløg og ingefær og sæt det herefter til side.
- Bland ingredienserne til saucen sammen med undtagelse af majsstivelse, hvidløg og ingefær.
- Tag blomkålsbuketterne ud af ovnen når de er færdige.
- Varm en pande eller gryde op til medium varme. Tilsæt lidt olie og den hakkede hvidløg og ingefær og lad det simre i nogle minutter.
- Tilsæt herefter saucen og lad det koge op. Tilsæt så blandingen med majsstivelse og rør godt rundt. Dette gør saucen tykkere.
- Tilsæt så blomkålsbuketterne og rør det blidt rundt så det hele er dækket af saucen. Det er nu klar til at blive serveret.
Glæder mig til at prøve dem! Er et en meget stor portion evt ris, hvis man er to personer?
Hej Amanda.
Blomkål er ikke så mættende i sig selv, så vi vil mene, at man godt kan spise det to personer. Er der rester, kan de sagtens gemmes og varmes op dagen efter. Oftest spiser vi det dog tre personer med ris og så en lækker salat med tahindressing:)