Refried beans er super lækkert at tilsætte til eksempelvis tortillas eller i en lækker bowl med ris, grønt og andre smagfulde elementer. Det er egentlig bare bønnemos, men med tilføjelse af løg, hvidløg og krydderier vil jeg med sikkerhed mene, at det vil falde i god jord hos de fleste. Jeg er desuden overbevist om, at når vi tilføjer smag til bælgfrugter, som vi gør til disse refried beans, er de mere tiltrækkende at spise.


Hvilke bælgfrugter kan bruges til refried beans?
Jeg foretrækker personligt at bruge kidney- eller sorte bønner. Man kan lave det med alverdens bønner, men personligt fungerer de nævnte bønner bedst.

På ovenstående billede indgår refried beans i en lækker bowl bestående af barbecue jackfruit, hjertesalat, hvide ris, stegt squash og peberfrugt, avocado, radiser samt dressing fra Naturli’.
Refried beans
Ingredienser
- 1 dåse bønner kidney- eller sorte bønner
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. salt
- 2 dl vand
- 1/2 grøntsagsbouillonterning
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og chili. Fjern chilikerner efter dit behov for hvor stærkt det skal være.
- Varm en pande op til middel varme. Steg først løg godt af og tilsæt så hvidløg og chili.
- Til panden tilsættes alle krydderier. Rør det godt sammen.
- Skyl bønnerne godt og hæld dem herefter på panden sammen med 2 dl vand. Tilsæt også grøntsagsbouillonterning. Lad det koge op.
- Når lidt over halvdelen af vandet er fordampet, moser du bønnerne, indtil de har en grov konsistens. Ønsker du en finere konsistens, kan du blende det.
- Smag til med salt og server straks.
Skriv et svar