• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Velkommen!
  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Recipes in collaboration with Eden Jaxx
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Scrambled tofu

Scrambled tofu

10. juli 2022 1 Comment

Scrambled tofu er perfekt på brunchbordet, som en lækker morgenmad i hverdagen eller som et komponent til en smagfuld salat. Denne opskrift er den ultimative, hvis du ønsker et alternativ til røræg eller spiser vegansk.

Hvad gør denne opskrift særlig god?

Opskriften er udviklet på baggrund af hvordan æg smager, og hvilken mundfølelse de giver. Èn fejl vi ofte har begået er, at vi ikke erstatter det fede element i retter, når vi laver det i en vegansk udgave. Denne opskrift er baseret på tofu, der indeholder mindre fedt end æg, og for at få den fede mundfølelse, er der tilsat cashewnødder, der er blendet med vand. For at få smagen af æg er der tilsat kala namak, også kaldet sort salt. Udover at give tofuen smag af æg, bidrager det også med en god smag generelt.

Umami

Æg har smag af umami, da det indeholder aminosyren glutamat. Tofu, som denne opskrift er baseret på, indeholder alle essentielle aminosyrer, men mangler smagen af umami. Til opskriften er der derfor tilsat gærflager, der er tørret, inaktiv gær. Gærflager indeholder også glutamat, ligesom æg, og er derfor tilsat for at få smagen af umami på vegansk vis.

Hvilken tofu skal bruges til opskriften?

Der er efterhånden kommet et fint udvalg af tofu i supermarkederne. Til opskriften skal der benyttes en fast tofu. Vi er selv ret tilfredse med den fra Spir, der er Nettos eget mærke. Før den steges på panden, rives den i mindre stykker, der løbende kan deles i endnu mindre stykker hvis man foretrækker det. Vi foretrækker personligt lidt grovere, større stykker.

På nedenstående billede spises tofuen sammen med tomat, dampet spinat med lidt citronsaft samt peber, bulgur salat og sriracha mayo samt lidt hampefrø som pynt.

Udskriv Pin

Scrambled tofu

Forb. tid 5 minutter minutter
Tilb. tid 15 minutter minutter
Samlet tid 20 minutter minutter
Antal 3 personer

Ingredienser

  • 400 g. fast tofu
  • 0,5 dl cashewnødder + 1,5 dl vand
  • 2 spsk. gærflager
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1-2 tsk. kala namak
  • 0,5 tsk. gurkemeje
  • Olie til stegning
  • Peber

Sådan gør du

  • Cashewnødder lægges i blød i kogende vand i 15 minutter.
  • Dræn tofuen for vand og smuldr den i mindre stykker. Stykkerne må gerne være lidt store, og så kan du fordele dem yderligere, når de bliver stegt på panden.
  • Blend de opblødte cashewnødder sammen med 1,5 dl vand i en kraftig blender. Det skal gerne blendes indtil det bliver en jævn mælk.
  • Varm en pande op til middel varme og tilsæt lidt olie. Når panden er varm, tilsættes tofuen. Lad det stege så det får lidt farve.
  • Tilsæt nu gærflager, løgpulver samt gurkemeje og rør rundt.
  • Hæld cashewmælken over tofuen og rør blidt rundt i det indtil mælken er absorberet. Tilsæt også kala namak.
  • Kværn lidt peber over den færdigstegte tofu og server med det samme.

Filed Under: Alle opskrifter, Morgenmad, Opskriftindeks, Store måltider Tagged With: Bælgfrugter, Glutenfri, tofu

Previous Post: « Grøn pesto – vegansk og fuld af smag
Next Post: Refried beans »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til mit plantebaserede univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Jeg hedder Laura, er 22 år og bosat i København. Jeg har en stor passion for plantebaseret madlavning og ønsker gennem denne blog at vise dig, hvor nemt og lækkert det kan være  samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser.

Læs mere.

Anbefaling af…

Denne veganske kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til sommerens grillaftener. Den er cremet, smagfuld og vendt med krydderurter samt radiser og rødløg for ekstra sprødhed. For mange af os markerer serveringen af kold kartoffelsalat starten på sommeren. Med denne opskrift kan du nemt lave en lækker kartoffelsalat, der kan stå på køl lige op til…

Læs mere

These crispy smashed potatoes are the ultimate companion for the most exquisite Green Goddess Sauce you’ll ever create. Prepare your taste buds for a match made in culinary heaven! Ingredients: 500 g. medium white potatoes4 tbsps. olive oilSalt, to taste1/2-1 tsp. onion powder1 tbsp. parsley, finely chopped Method: Did you know? On my Instagram, you…

Læs mere

Copyright © 2023 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme