Scrambled tofu er perfekt på brunchbordet, som en lækker morgenmad i hverdagen eller som et komponent til en smagfuld salat. Denne opskrift er den ultimative, hvis du ønsker et alternativ til røræg eller spiser vegansk.

Hvad gør denne opskrift særlig god?
Opskriften er udviklet på baggrund af hvordan æg smager, og hvilken mundfølelse de giver. Èn fejl vi ofte har begået er, at vi ikke erstatter det fede element i retter, når vi laver det i en vegansk udgave. Denne opskrift er baseret på tofu, der indeholder mindre fedt end æg, og for at få den fede mundfølelse, er der tilsat cashewnødder, der er blendet med vand. For at få smagen af æg er der tilsat kala namak, også kaldet sort salt. Udover at give tofuen smag af æg, bidrager det også med en god smag generelt.
Umami
Æg har smag af umami, da det indeholder aminosyren glutamat. Tofu, som denne opskrift er baseret på, indeholder alle essentielle aminosyrer, men mangler smagen af umami. Til opskriften er der derfor tilsat gærflager, der er tørret, inaktiv gær. Gærflager indeholder også glutamat, ligesom æg, og er derfor tilsat for at få smagen af umami på vegansk vis.

Hvilken tofu skal bruges til opskriften?
Der er efterhånden kommet et fint udvalg af tofu i supermarkederne. Til opskriften skal der benyttes en fast tofu. Vi er selv ret tilfredse med den fra Spir, der er Nettos eget mærke. Før den steges på panden, rives den i mindre stykker, der løbende kan deles i endnu mindre stykker hvis man foretrækker det. Vi foretrækker personligt lidt grovere, større stykker.
På nedenstående billede spises tofuen sammen med tomat, dampet spinat med lidt citronsaft samt peber, bulgur salat og sriracha mayo samt lidt hampefrø som pynt.

Scrambled tofu
Ingredienser
- 400 g. fast tofu
- 0,5 dl cashewnødder + 1,5 dl vand
- 2 spsk. gærflager
- 1 tsk. løgpulver
- 1-2 tsk. kala namak
- 0,5 tsk. gurkemeje
- Olie til stegning
- Peber
Sådan gør du
- Cashewnødder lægges i blød i kogende vand i 15 minutter.
- Dræn tofuen for vand og smuldr den i mindre stykker. Stykkerne må gerne være lidt store, og så kan du fordele dem yderligere, når de bliver stegt på panden.
- Blend de opblødte cashewnødder sammen med 1,5 dl vand i en kraftig blender. Det skal gerne blendes indtil det bliver en jævn mælk.
- Varm en pande op til middel varme og tilsæt lidt olie. Når panden er varm, tilsættes tofuen. Lad det stege så det får lidt farve.
- Tilsæt nu gærflager, løgpulver samt gurkemeje og rør rundt.
- Hæld cashewmælken over tofuen og rør blidt rundt i det indtil mælken er absorberet. Tilsæt også kala namak.
- Kværn lidt peber over den færdigstegte tofu og server med det samme.
Skriv et svar