Opskriften på de absolut bedste dadelkugler får du lige her! De er lavet med få ingredienser, men smagen er næsten helt ubeskrivelig, så gode er de nemlig. De består af juicy dadler, ristede og afskallede hasselnødder, kakaopulver, lys sirup eller ahornsirup, mørk chokolade, kokosolie og lidt salt.


Dadler – naturens sødeste gave?
Dadler for sig selv er en klar favorit snack herhjemme. Vi foretrækker medjool dadler som snack, og til dadelkugler eller andre lækkerier bruger vi gerne juicy dadler (dem fra papæske, der fås i grøntafdelingen i supermarkederne). Dadler har en skøn sødme og kan tilfredsstille enhver trang til noget sødt. Vi har en særlig kærlighed til det søde køkken, så vi ser dadler som en sand gave, der med en god smag også indeholder kostfibre og andre næringsstoffer.
Spis dem som et lille mellemmåltid eller server dem som dessert
Dadelkuglerne har en lækker konsistens, og i midten af hver kugle er der én hel hasselnød, der giver et sprødt bid. De er velegnet som et lille mellemmåltid eller til at servere som dessert, når du får gæster.

Dadelkuglerne kan både opbevares i køleskabet og i fryseren. Det kan anbefales at lade dem stå i stuetemperatur inden servering i alt fra 5-25 minutter, afhængigt af hvor de er blevet opbevaret. Hvis du laver denne opskrift, der i vores optik er et must, så del det endelig med os på Instagram hvor vi hedder @madmedgodsamvittiged.
Dadelkugler med ristede hasselnødder og mørk chokolade
Ingredienser
- 300 g. juicy dadler med sten (dem fra papæske, der fås i grøntafdelingen i supermarkederne)
- 250 g. hasselnødder
- 100 g. mørk chokolade, smeltet
- 3 spsk. kakao
- 2 spsk. lys sirup eller ahornsirup
- 2 små spsk. kokosolie, smeltet
- 1/2-1 tsk. salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og placer i ovnen, når den er klar. Hasselnødderne tages ud af ovnen, når de har fået en lidt mørkere farve. Det tager cirka 8 minutter afhængigt af ovnen. Rul hasselnødderne i et rent viskestykke så skallen falder af. Tag 35 af de afskallede hasselnødder fra. Der skal nemlig én ind i hver kugle.
- I en foodprocessor, eller en kraftfuld blender, tilsættes dadlerne uden sten. Tag også resterende ingredienser heri pånær de 35 hasselnødder. Blend det godt sammen indtil det former en ensartet masse. Der må gerne være små stykker hasselnødder.
- Nu skal dadelkuglerne formes. Hver kugle skal gerne veje 18-19 gram med én hasselnød indeni. Start med at veje dadelmassen af så der er 35 stykker. Inden hver kugle trilles lægges en hasselnød i hver af de afvejede stykker.
- Kuglerne skal nu på køl og så er de ellers klar til at blive serveret. De kan også blive vendt i lidt kokos, hvis du ønsker det.
Fantastiske dadelkugler. Jeg brugte Lindt chokolade med sea salt – så lækkert. Tak for lækker mad på Samsø.
Tusind tak for din kommentar Annemette. Det har været en fornøjelse:)