En klassisk hummus er ofte noget vi før i tiden har købt færdiglavet. Vi har dog i lang tid haft lyst til at kreere en opskrift, der er endnu bedre, eller ligeså god, som dem man kan købe. Her får du vores bedste bud på en cremet, blød, autentisk hummus. Vi er selv meget tilfredse med resultatet.

Hummus kræver overraskende få ingredienser, så det er bare om at komme i gang med at lave din egen. Denne opskrift er på en helt klassisk hummus, men vi har også en anden opskrift på hummus med soltørrede tomater. Den kan klart anbefales! Tilbage til opskriften her, så kræver den blot otte ingredienser eksklusivt ristede pinjekerner, som vi synes egner sig perfekt som smagsgiver og pynt på den færdige hummus. Udover pinjekerner skal du, til denne opskrift, bruge kikærter, tahin, olivenolie af god kvalitet, citronsaft, isterninger, hvidløg, salt og spidskommen.
Tips til den perfekte hummus
- For en helt glat hummus anbefaler vi at pille skallerne af kikærterne. Det tager lidt ekstra tid, men det kan gøres ved at mase kikærterne let, hvorefter man kan tage skallerne af.
- I forhold til skallerne, fra kikærterne, kan de vendes i lidt olie, lægges på en bageplade og så varmes i en ovn, indtil de er blevet lidt mørkere. Når de er kølet af, bliver de sprøde og så er de oplagte at toppe hummusen med for lidt teksturkontrast.
- Brug gerne en lys, flydende tahin, der kan købes i Rema 1000 eller de fleste grønthandlere.
- Tilsæt IKKE væske, pånær olivenolie og isterninger, medmindre det er strengt nødvendigt.
- Jeg bruger en Vitamix til at lave hummusen og lader den gerne køre i 5-8 minutter. Jeg oplever at hummusen bliver mere cremet, jo længere tid den får lov til at blende sammen.

Dine smagsløg, din hummus
Smag og konsistens kan variere meget, når man laver hummus. Det er dine smagsløg, der skal afgøre om hummusen sidder lige i skabet. Så smag den til hvis du er i tvivl om, om den mangler noget. For mere bitterhed tilsættes citronsaft, eller et skvæt æblecidereddike. For at gøre den mere cremet tilsættes mere tahin eller olivenolie. Hvis du synes den mangler smag i sin helhed tilsættes mere salt. Vi anbefaler desuden at stille den i køleskabet inden servering, da smagene derved kommer mere frem. Server gerne hummusen i en fin skål med lidt olivenolie på toppen samt ristede pinjekerner og eventuelt de ristede skaller fra kikærterne.
Hummus – hjemmelavet og autentisk
Ingredienser
- 1 dåse kikærter drænet og skyllet
- 1/2 dl lys tahin
- Saft fra en mellemstor citron
- 1 stor fed hvidløg presset eller finhakket
- 1/2 dl olivenolie af god kvalitet
- 1 tsk. salt
- 1/2-1 tsk. spidskommen
- 2-4 isterninger
Til at toppe hummusen med:
- Ristede pinjekerner
Sådan gør du
- Pil skallerne af kikærterne hvis du ønsker en glat hummus (læs hvordan det lettest gøres, i beskrivelsen længere oppe, under tips).
- Tilsæt alle ingredienser til en kraftfuld blender pånær olivenolie og isterninger. Jeg bruger en kraftfuld blender, men det kan også gøres med en stavblender. Bruger du en stavblender, kan det dog blive lidt svært at få blendet isterningerne.
- Tænd så for blenderen og tilsæt olivenolie løbende. Tilsæt herefter isterningerne én af gangen indtil du opnår den ønskede konsistens.
- Smag eventuelt hummusen til og hæld den så i en tætlukket beholder. Stil den på køl. Her skal den gerne stå i 15-30 minutter, inden den skal spises.
- Til servering pyntes hummusen gerne med lidt olivenolie, ristede pinjekerner og eventuelt ristede skaller fra kikærterne (læs om dette under tips længere oppe i beskrivelsen af denne opskrift).
Skriv et svar