For et godt stykke tid siden havde jeg, Laura, en forelæsning omhandlende bælgfrugter. Derefter fik jeg sådan lyst til at gå i køkkenet og lave en ret med alverdens bønner. Bælgfrugter er nemlig super sunde og gode i mange aspekter. Opskriften er delt på vores Instagram, og nu får I den også her.

En smagfuld ret til de mørkere tider
Denne bønnegryde er fyldt med smag og varmende krydderier. Den er oplagt at spise til aftensmad i den mørke og kolde tid, vi går i møde. En bonus ved denne ret er, at den faktisk næsten smager bedre dagene efter, den er lavet, da smagene kommer mere frem. Den er derfor perfekt at have stående i køleskabet til de dage, man kommer sent hjem, eller når man ikke kan overskue at lave mad.

Dyb smag, umami og god fylde uden kød
I bønnegryden er der flere forskellige slags bønner. Føtex har generelt et godt udvalg af bønner på dåse, så dér vil jeg anbefale at tage hen, når du skal handle til denne ret. Bønnerne samt bulguren der er i, bidrager ikke kun med protein og næring, men erstatter til dels også kødet konsistensmæssigt. Dertil er der masser af smag og umami fra blandt andet tomater, løg og mørk chokolade.

Varmende og velsmagende bønnegryde
Ingredienser
- 1 stort løg finthakket
- 2 fed hvidløg
- 2 mellemstore gulerødder skåret/hakket i mindre stykker
- 1 tsk. kanel, stødt* se note
- 1 tsk. koriander, stødt
- 3 tsk. spidskommen, stødt
- 1 dåse chili beans
- 1 dåse butter beans drænet og skyllet
- 1 dåse kidney bønner drænet og skyllet
- 1 dåse bønne-mix drænet og skyllet
- 390 g. hakkede tomater fra dåse eller karton
- 2 dl bulgur
- 4 dl vand
- 2 dl majs
- 2 tsk. salt
- 20 g. mørk chokolade
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Varm en gryde op til middelvarme. Svits løg og hvidløg i lidt olie i gryden.
- Tilsæt gulerødder og krydderier. Rør det godt rundt og lade det stege i et par minutter.
- Tilsæt bønner og rør det blidt rundt
- Tilsæt hakkede tomater, bulgur, vand og derefter majs og salt. Lad det småsimre indtil det meste af vandet er kogt ind.
- Tilsæt chokolade og rør rundt.
- Sluk for varmen og lad det stå og samle sig i 10-15 minutter med låg på.
- Bønnegryden kan nydes for sig selv, med en frisk salat eller med en klat yoghurt.
Skriv et svar