Det er september måned, og efteråret er dermed officielt skudt i gang. Derfor tænkte vi, det ville være oplagt at udgive en rigtig efterårsgrød som denne æblekage overnight grød.

Grøden består af gode og sunde ingredienser uden at gå på kompromis med smagen – de krydrede noter af kanel med de karamelliserede æbler bidrager til, at man får fornemmelsen af at spise æblekage til morgenmad.

Personligt elsker vi efterårssæsonen – de flotte farver i naturen, hjemmehygge, varme drikke og ikke mindst alle de lækre æbler, der kommer i sæson i efteråret. Denne grød bliver helt sikkert en favorit gennem disse måneder. Så få fat på de danske æbler og tilbered denne æblekage grød. Det vil vi i hvert fald gøre.

Prøv også vores andre, lækre opskrifter med æbler:
Æblekage overnight grød
Antal 1 person
Ingredienser
Til grøden
- 1 dl havregryn
- 1 spsk. chiafrø
- 1 spsk. ahornsirup
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 1/4 tsk. salt
- 1 spsk. saltet mandelsmør* se note nederst
- 1,5 dl plantemælk
Til æblerne
- 1 lille æble skrællet og skåret i mindre stykker
- 1 spsk. plantesmør
- 1-2 spsk. ahornsirup
- 1/2 tsk. kanel
Andet
- 1 spsk. saltet mandelsmør til at toppe grøden med
Sådan gør du
Grøden
- Rør alle ingredienserne godt sammen i en beholder, og lad det stå i mindst 3 timer i køleskabet – gerne natten over. Start med at tilsætte 1 dl plantemælk og når grøden skal spises kan du røre mere i, indtil du opnår den ønskede konsistens.
Æblerne
- Varm en lille gryde op til middel varme tilsæt alle ingredienserne. Lad det småkoge i cirka 10 minutter indtil æblerne er blevet lidt bløde. Stil dem på køl i en beholder indtil grøden skal spises.
Samlet
- Tag beholderen med grøden frem. Top med de søde æbler og en klat mandelsmør og nyd denne dejlige morgenmad.
Noter
*Lav eventuelt din egen mandelsmør ved at varme mandler (så mange du ønsker) i ovnen ved 200 grader i cirka 8 minutter. Herefter blendes de sammen, indtil det bliver til mandelsmør. Smag den til med salt. Alternativt kan du bruge andre nøddesmør såsom peanut butter eller hasselnøddesmør, men vi anbefaler helt klart saltet mandelsmør til denne grød!
Skriv et svar