• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Velkommen!
  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Recipes in collaboration with Eden Jaxx
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Opskriftindeks » Morgenmad » Æblekage overnight grød

Æblekage overnight grød

17. september 2021 2 Comments

Det er september måned, og efteråret er dermed officielt skudt i gang. Derfor tænkte vi, det ville være oplagt at udgive en rigtig efterårsgrød som denne æblekage overnight grød.

Grøden består af gode og sunde ingredienser uden at gå på kompromis med smagen – de krydrede noter af kanel med de karamelliserede æbler bidrager til, at man får fornemmelsen af at spise æblekage til morgenmad.

Personligt elsker vi efterårssæsonen – de flotte farver i naturen, hjemmehygge, varme drikke og ikke mindst alle de lækre æbler, der kommer i sæson i efteråret. Denne grød bliver helt sikkert en favorit gennem disse måneder. Så få fat på de danske æbler og tilbered denne æblekage grød. Det vil vi i hvert fald gøre.

Prøv også vores andre, lækre opskrifter med æbler:

  • Æble kanel bananbrød
  • Æblecrumble med varmende krydderier
Udskriv Pin

Æblekage overnight grød

Forb. tid 10 minutter minutter
Tilb. tid 10 timer timer
Samlet tid 10 timer timer 10 minutter minutter
Antal 1 person

Ingredienser

Til grøden

  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 spsk. saltet mandelsmør* se note nederst
  • 1,5 dl plantemælk

Til æblerne

  • 1 lille æble skrællet og skåret i mindre stykker
  • 1 spsk. plantesmør
  • 1-2 spsk. ahornsirup
  • 1/2 tsk. kanel

Andet

  • 1 spsk. saltet mandelsmør til at toppe grøden med

Sådan gør du

Grøden

  • Rør alle ingredienserne godt sammen i en beholder, og lad det stå i mindst 3 timer i køleskabet – gerne natten over. Start med at tilsætte 1 dl plantemælk og når grøden skal spises kan du røre mere i, indtil du opnår den ønskede konsistens.

Æblerne

  • Varm en lille gryde op til middel varme tilsæt alle ingredienserne. Lad det småkoge i cirka 10 minutter indtil æblerne er blevet lidt bløde. Stil dem på køl i en beholder indtil grøden skal spises.

Samlet

  • Tag beholderen med grøden frem. Top med de søde æbler og en klat mandelsmør og nyd denne dejlige morgenmad.

Noter

*Lav eventuelt din egen mandelsmør ved at varme mandler (så mange du ønsker) i ovnen ved 200 grader i cirka 8 minutter. Herefter blendes de sammen, indtil det bliver til mandelsmør. Smag den til med salt. Alternativt kan du bruge andre nøddesmør såsom peanut butter eller hasselnøddesmør, men vi anbefaler helt klart saltet mandelsmør til denne grød!

Filed Under: Alle opskrifter, Morgenmad, Opskriftindeks Tagged With: Glutenfri, grød

Previous Post: « Bagt blomkål toppet med tahindressing og dadler
Next Post: Kikærtesalat a la vegansk tunsalat »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til mit plantebaserede univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Jeg hedder Laura, er 22 år og bosat i København. Jeg har en stor passion for plantebaseret madlavning og ønsker gennem denne blog at vise dig, hvor nemt og lækkert det kan være  samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser.

Læs mere.

Anbefaling af…

Denne veganske kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til sommerens grillaftener. Den er cremet, smagfuld og vendt med krydderurter samt radiser og rødløg for ekstra sprødhed. For mange af os markerer serveringen af kold kartoffelsalat starten på sommeren. Med denne opskrift kan du nemt lave en lækker kartoffelsalat, der kan stå på køl lige op til…

Læs mere

These crispy smashed potatoes are the ultimate companion for the most exquisite Green Goddess Sauce you’ll ever create. Prepare your taste buds for a match made in culinary heaven! Ingredients: 500 g. medium white potatoes4 tbsps. olive oilSalt, to taste1/2-1 tsp. onion powder1 tbsp. parsley, finely chopped Method: Did you know? On my Instagram, you…

Læs mere

Copyright © 2023 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme