Smagfulde veganske barbecue bøffer, der har en dejlig smag af umami. Farsen er tilmed nem at forme til faste bøffer, hvilket hjemmelavede veganske bøffer sommetider ikke er.

De består af:
- sorte bønner fra dåse
- kidneybønner fra dåse
- brune ris
- havregryn
- ketchup
- barbecue sauce
- løgpulver
- hvidløgspulver
- røget paprika
- spidskommen
- salt
Vi anbefaler, at du bruger en blanding af sorte bønner og kidneybønner, men kan du ikke få fat på sorte bønner, kan du blot bruge kidneybønner. I forhold til ris, bruger vi brune, da vi synes, de bidrager med en bedre konsistens end hvide. Havregryn fungerer som et fantastisk bindemiddel og bidrager til, at farsen ikke bliver for våd. Vi blender havregryn, så det bliver til mel. Man kan faktisk også købe havremel, men havregryn er billigere, og så tager det ingen tid at blende det til mel selv. Barbecue sauce samt røget paprika bidrager med en fantastisk umami-smag. Røget paprika, og de resterende krydderier er i farsen, og barbecue sauce bliver penslet på bøfferne, når de steger på panden.

Inden bøfferne er stegt på panden.
Bøfferne er gode til:
- salater, såsom coleslaw (vores yndlings tilbehør til dem)
- alle slags bagte kartofler. Prøv eventuelt at lave disse sød kartoffel fritter som tilbehør
- burgeraften – de fungerer perfekt som burger bøffer!

Her bliver barbecue bøfferne spist med coleslaw og bagt græskar.
De her barbecue bøffer er altså virkelig gode og kræver ingen fancy ingredienser! Mad med god smag, få ingredienser og noget, der ikke tager en evighed at lave – det kan vi li’. Del det endelig med os på Instagram hvis du laver denne opskrift. Der hedder vi også @madmedgodsamvittighed.
OBS:
- Forb. tid er lidt lang, da den inkluderer kogetid på brune ris
- Olie tilsættes løbende, så barbecue saucen ikke sidder fast på panden
Barbecue bøffer
Ingredienser
- 125 g. sorte bønner, drænet fra dåse
- 125 g. kidneybønner, drænet fra dåse
- 1 dl ukogt ris, kogt
- 1 dl havremel havregryn blendet til mel
- 2 spsk. ketchup
- 2 tsk. løgpulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1/2 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. salt
- Ca. 8 spsk. barbecue sauce
Sådan gør du
- Mos bønnerne groft i en stor skål. Det kan gøres nemt med hænderne.
- Til skålen tilsættes resterende ingredienser pånær barbecue sauce.
- Rør ingredienserne godt sammen til en fars. Gøres også gerne med hænderne. Tag farsen i en tætlukket beholder og stil i køleskabet i en times tid, så den kan få lov til at samle sig.
- Form fire lige store bøffer.
- Varm en pande op, til middel-høj varme, med olie. Når panden er varm, lægges bøfferne på den.
- Pensl hver bøf med ca. 2 spsk. barbecue sauce. Tag først 1 spsk. på siden, der vender opad og lad bøffen stege i et par minutter. Vend den herefter og pensl den med yderligere 1 spsk. barbecue sauce og lad den blive godt stegt. Drys eventuelt lidt salt over bøfferne.
Skriv et svar