Lækker, rig, cremet, tyk, fløjlsblød og klistret vegansk saltet karamelsauce. Behøver vi at sige mere? Det er ikke til at forstå, at den kun består af 4 ingredienser, når den smager SÅ godt. Faktisk er den bedre end nogen anden, vi har smagt før. Den er let at lave, den er billig og består af få ingredienser, de fleste har hjemme i køkkenskabene. 25 minutter tager det cirka at tilberede, og så har du den lækreste saltede veganske karamelsauce. Den er endnu bedre, når den har samlet sig lidt i køleskabet. Den kommer man helt sikkert til at lave mere end én gang.

Kokosmælken hjælper til, at karamellen bliver tyk og cremet. Brun farin giver den søde smag sammen med vaniljesukker. Saltet højner alle smagene. Tilsammen komplimenterer disse lette ingredienser bare hinanden umådeligt godt. Det forvandler sig sammen til en karamel, der både er sød og saltet (og meget vanedannende) og som smager helt fantastisk.

Forkæl dig selv og brug den på din havregrød, yoghurt, kage, is, pandekager, frugt, i varm kakao eller bare spis nogle skefulde af den lige fra bøtten. Mulighederne er mange! Lad os bare sige, at det i hvert fald ikke bliver svært at finde ud af, hvad man kan bruge den til. Den passer nemlig til det meste.
Saltet karamelsauce
Ingredienser
- 1 dåse fuldfed kokosmælk
- 150 g. brun farin
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 1-2 tsk. salt
Sådan gør du
- Tilsæt hele kokosmælken, brun farin og vanilje i en gryde og bring det i kog.
- Skru ned for varmen, når det koger og lad det småboble i 20-15 minutter, hvor der røres rundt i blandingen cirka hvert 5. minut.
- Tag det herefter af varmepladen og lad det stå og køle af. Tilsæt også salt.
- Når den er kølet af, tilsættes den i en beholder og stilles i køleskabet. Den bliver tykkere, når den står i køleskabet.
- Den holder mindst en uge i køleskabet.
Fantastisk velsmagende, jeg bruger den på min smoothie bowl, hver morgen.