Fried rice er en af vores favoritretter, når tiden er knap, eller når vi ønsker comfort food, der er næringsrigt. Det kan spises for sig selv, men er også oplagt med noget tilbehør til.

Til denne ret benytter vi os af grøntsager fra frost pånær broccoli, da vi godt kan lide, at det har lidt bid. Du kan sagtens bruge friske grøntsager, hvis det fungerer bedst for dig. Herhjemme har vi altid grøntsager på frost, da de holder længe, og så er de gode at have, specielt i hverdagen, når man ikke føler for at bruge alt for lang tid i køkkenet, eller når tiden er knap.

Til de stegte ris samt grøntsager tilsættes en smagfuld peanutbuttersauce. Den består af peanut butter, sød chilisauce, sojasauce, sesamolie og ahornsirup. Peanutbuttersaucen bidrager naturligvis med smag, men giver også retten dybde og binder alle elementerne sammen. Mums!

Disse stegte ris passer perfekt til stegt tofu eller “general tso’s tofu” der kan findes utallige opskrifter af på nettet. Top gerne retten med ristede cashewnødder og eventuelt lidt sød chilisauce for ekstra god smag og tekstur.

Vi vil mene, at retten passer til 3 personer alt afhængigt af hvad, der spises til den. Den kan gøres børnevenlig ved at skære ned på mængden af chili samt karrypasta. Hvis du laver denne opskrift, må du meget gerne dele det med os på Instagram, hvor vi også hedder @madmedgodsamvittighed. Velbekomme!
Fried rice med grøntsager og peanutbuttersauce
Ingredienser
- 2 dl ukogte ris, kogt* se note
- 2 spsk. sesamolie
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 3 forårsløg
- En lille knold ingefær
- 1 rød chili eller 2 tsk. chilipulver
- 2 tsk. rød karrypasta
- 100 g. majs
- 100 g. edamame bønner
- 140 g. broccoli
- 100 g. grønne bønner
Sauce
- 2 spsk. peanut butter
- 1 spsk. ahornsirup
- 2 spsk. sød chilisauce
- 2 spsk. sesamolie
- 3 spsk. sojasauce eller tamari
Toppings:
- Ristede cashewnødder
- Sød chilisauce
Sådan gør du
- Kog ris som anvist på pakken.
- Hak løg, hvidløg, forårsløg, ingefær og chili fint. Varm det op til middelvarme på en dyb pande med sesamolie. Rør rundt i det et par gange indtil det er blevet en smule "karamelliseret". Tilsæt rød karrypasta og rør rundt.
- Tilsæt alle grøntsagerne og lad det stege i cirka 10 minutter. Grøntsagerne skal gerne få en smule farve, så det kan godt være, at du skal skrue en anelse op for blusset.
- Tilsæt de færdigkogte ris til panden og lad også dem stege i et par minutter.
- Rør alle ingredienserne sammen til saucen. Hæld den over risene og grøntsagerne. Rør det blidt sammen og lad det stå ved lav varme.
- Imens kan du varme cashewnødderne på en tør pande, så de bliver en anelse sprøde.
- De stegte ris er nu klar til at blive serveret.
Skriv et svar