Her får du opskriften på uimodståelige barer med dadelkaramel. De er, uden tvivl, vores nye favorit snack herhjemme.

Består af tre lag
barerne består af tre lag; en “gooey” bund, dadelkaramel og ovenpå det er der mørk chokolade og lidt salt. Det er sådan en bar, der egentlig ikke behøver en beskrivelse fordi, den skal bare smages!

Ingredienser til dadelkaramelbarer
- dadler: vi bruger “juicy dates”, der efterhånden kan købes i de fleste supermarkeder eller i frugt og grønthandlere. Hvis du kun kan få fat i relativt tørre dadler så frygt ej. De kan blot lægges i blød i kogende vand i 30 minutter inden brug.
- havregryn: bunden, på barerne, består primært af havregryn. Havregryn er genialt at bruge til det formål, da det danner en god “base” for de resterende lag.
- dadelsirup: bunden består også af dadelsirup, der bidrager med sin egen unikke smag og sødme. Det kan altså hverken skiftes ud med dadler eller ahornsirup. Det er ikke ligefrem alle steder, der sælger dadelsirup, men du kan, for eksempel, få fat på det i Istanbul Bazaar i Nordvest.
- peanut butter: i selve karamellen er der peanut butter, der både bidrager med smag og konsistens. Hvis du ikke tåler peanuts, kan det skiftes ud med mandelsmør. Tåler du ikke nødder, kan du prøver at skifte det ud med tahin. Vi har ikke selv prøvet at gøre det, men det er en lille mængde, der skal bruges, og tahin har nogenlunde samme konsistens som nøddesmør.
- vaniljesukker/vaniljepulver: du kan både bruge vaniljesukker og vaniljepulver. Hvis du bruger vaniljepulver, kan du starte med at tilsætte 1/2 tsk. og derefter smage eller dufte dig frem til om der skal mere i. Dette skyldes at vaniljepulver generelt har en kraftigere smag, da det ikke er med tilsat sukker.
- majsstivelse: i karamellen er der også majsstivelse, der bidrager til den rette konsistens.
- ahornsirup: giver en ekstra dejlig sødme til karamellen.
- mørk chokolade: det øverste lag består primært af mørk chokolade. Chokolade er et “must” på sådan nogle barer her ifølge os! Den lidt bitre smag fra chokoladen er det perfekte modspil til de to andre søde lag. Brug gerne en chokolade med et høj kakaoindhold. Vi har erfaret, at dét også smelter bedre.
- kokosolie eller plantesmør: Du vælger selv om du vil bruge kokosolie eller plantesmør i chokoladen. Det kan i nød også udelades. Det giver blot et pænere udtryk, da chokoladen fordeler sig pænt.
- salt: er med til at fremhæve smagene. Derudover går man aldrig galt i byen med lidt salt på en sød dessert eller snack!

Vi må være ærlige at indrømme, at disse barer (for en stund) er skiftet ud med vores yndlings snickers bidder. Så gode er de nemlig!
Prøv også:

Dadelkaramel barer
Antal 6 barer
Ingredienser
Bund:
- 1 dl juicy dadler* se note
- 3,5 dl havregryn
- 1 dl dadelsirup** se note
- 1/2 tsk. salt
Karamel:
- 1 dl juicy dadler
- 1 tsk. vaniljespulver/vaniljesukker
- 2 tsk. peanut butter
- 1 spsk. majsstivelse
- 1/2 dl ahornsirup
- 1/2 tsk. salt
Chokoladelag:
- 50 g. mørk chokolade gerne af god kvalitet
- 1 tsk. kokosolie eller plantesmør
- et drys salt
Sådan gør du
Bund:
- Blend alle ingredienserne sammen til bunden i en kraftfuld blender. Det skal være en ensartet masse, og der skal ikke være store stykker havregryn. Tag det hen i en form med bagepair. Vi bruger en form, der ca. måler 18×11 cm. Stil det i fryseren imens karamellen laves.
Karamel:
- Karamellen laves også ved at blende alle ingredienserne sammen til den. Du behøver ikke at rense blenderen for at lave karamellen.
Chokoladelag:
- Smelt chokolade over et vandbad sammen med kokosolie eller plantesmør. Hæld det udover karamellaget og tag lidt salt på. Stilles herefter i fryseren i minimum 2 timer. De får den helt rette konsistens, hvis de får lov til at stå natten over. Gør de det, kan du også lave chokoladelaget dagen efter, de andre lag er lavet. Det vil gøre, at karamellen har sat sig, og når chokoladen så bliver hældt udover den, bliver det et jævnt lag chokolade.
- Nu er den klar til at blive skåret i 6 barer eller mindre stykker end det. Vi vil anbefale at bruge en kniv med hakker til at gøre dette, da chokoladen godt kan være hård, og det vil ødelægge de andre lag.
- barerne opbevares i fryseren, og tages gerne ud 5-10 minutter før de skal spises.
Noter
*hvis dadlerne er relativt tørre, lægges de i blød i kogende vand i 30 minutter, inden de skal bruges.
**dadelsirup kan blandt andet købes i Istanbul Bazaar i Nordvest.
Skriv et svar