Denne smagfulde dressing bliver din nye favorit dressing. Den er nemlig prikken over i’et til en hver salat. Vi har oftest lavet dressinger med olie, men mest fordi vi altid har lavet dressinger med en base af det. Det er først for nyligt, at vi har opdaget, at det kan smage mindst (!) lige så godt uden olie.

Dressingen består af dadler, balsamicoeddike, gærflager, hampefrø, dijon sennep, citronsaft eller æblecidereddike, hvidløgspulver, sojasovs eller salt og vand.
Dressingen har sødme fra dadler, syre fra balsamicoeddike og citronsaft, og umamismag fra soja. Dressingens andre komponenter bidrager naturligvis med smag og fylde.

Den er meget simpel at lave; du blender hele molevitten sammen, smager til og herefter skal den på køl, indtil salaten er klar. Bruger du dadler, der er lidt hårde, vil vi anbefale, at lægge dem i blød i kogende vand i 15 minutter.
Vi vil mene, at dressingen er til 2-3 personer – det afhænger naturligvis af, hvor meget man spiser af den.
Vi håber, at du synes lige så godt om dressingen, som vi gør! velbekomme.
Oliefri dressing – naturlig sødet og fuld af smag
Ingredienser
- 6 små dadler
- 2 spsk. hampefrø
- 2 spsk. gærflager
- 2 spsk. citronsaft eller æblecidereddike
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. dijon sennep smag dig eventuelt frem da det har en kraftig smag.
- 1/2-1 tsk. hvidløgspulver
- 1 spsk. sojasovs eller 1 tsk. salt
- 1/2 dl vand + 2 spsk.
Sådan gør du
- Hvis dadlerne er meget tørre, lægges de i blød i kogende vand i 15 minutter.
- Blend alle ingredienserne sammen indtil det har en ensartet og cremet konsistens. Smag den eventuelt til og juster konsistensen med vand efter ønske.
- Stil den gerne på køl lidt tid inden den blandes sammen med en salat.
Skriv et svar