• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Anbefalinger
  • Ugen der gik
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Oliefri dressing – naturlig sødet og fuld af smag

Oliefri dressing – naturlig sødet og fuld af smag

21. december 2020 1 Comment

Denne smagfulde dressing bliver din nye favorit dressing. Den er nemlig prikken over i’et til en hver salat. Vi har oftest lavet dressinger med olie, men mest fordi vi altid har lavet dressinger med en base af det. Det er først for nyligt, at vi har opdaget, at det kan smage mindst (!) lige så godt uden olie.

Dressingen består af dadler, balsamicoeddike, gærflager, hampefrø, dijon sennep, citronsaft eller æblecidereddike, hvidløgspulver, sojasovs eller salt og vand.

Dressingen har sødme fra dadler, syre fra balsamicoeddike og citronsaft, og umamismag fra soja. Dressingens andre komponenter bidrager naturligvis med smag og fylde.

Den er meget simpel at lave; du blender hele molevitten sammen, smager til og herefter skal den på køl, indtil salaten er klar. Bruger du dadler, der er lidt hårde, vil vi anbefale, at lægge dem i blød i kogende vand i 15 minutter.

Vi vil mene, at dressingen er til 2-3 personer – det afhænger naturligvis af, hvor meget man spiser af den.

Vi håber, at du synes lige så godt om dressingen, som vi gør! velbekomme.

Udskriv Pin

Oliefri dressing – naturlig sødet og fuld af smag

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 6 små dadler
  • 2 spsk. hampefrø
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 spsk. citronsaft eller æblecidereddike
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. dijon sennep smag dig eventuelt frem da det har en kraftig smag.
  • 1/2-1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. sojasovs eller 1 tsk. salt
  • 1/2 dl vand + 2 spsk.

Sådan gør du

  • Hvis dadlerne er meget tørre, lægges de i blød i kogende vand i 15 minutter.
  • Blend alle ingredienserne sammen indtil det har en ensartet og cremet konsistens. Smag den eventuelt til og juster konsistensen med vand efter ønske.
  • Stil den gerne på køl lidt tid inden den blandes sammen med en salat.

Filed Under: Alle opskrifter, Dressing & dip

Previous Post: « Bananbrød med peanut butter, nødder og chokolade
Next Post: Vintersalat med bagt rødbede og sød kartoffel »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 23 år og 20 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor ekstremt nemt og lækkert det er at leve på denne måde samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser. Her deler vi opskrifter, guides samt øjeblikke fra ugerne der går. Læs mere →

Copyright © 2021 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme