• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Anbefalinger
  • Ugen der gik
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Bananbrød med peanut butter, nødder og chokolade

Bananbrød med peanut butter, nødder og chokolade

2. september 2020 1 Comment

Dette er nok hvad vi vil kalde det ultimative bananbrød (eller kage). Nødderne, peanutbutteren og chokoladen højner det virkelig til et helt andet niveau! Det er super fugtigt indeni, har et godt bid fra nødderne og den lækreste søde smag. Intet mindre end fantastisk.

Vi spiser gerne bananbrødet til morgenmad med et godt lag smørbar på. Ellers er det perfekt som en snack, når den lille sult sniger melder sig. Det er også oplagt at bage, når du får gæster, da det stort set er et garanteret hit hos de fleste. Et godt tip er at bage det aftenen før, du skal spise det, så det hele “sætter” sig. Men det smager også fantastisk på selve dagen, det er bagt.

Vi kommer nok aldrig til at blive træt af bananbrød og spiser ofte et halvt ad gangen, fordi vi elsker det så meget! Især når det er lavet på meget modne bananer med prikker på, er det helt i top!

Man kan aldrig få nok bananbrød

Tjek også vores andre opskrifter på bananbrød ud. De er også virkelig lækre:

  • Bananbrød med chokoladestykker
  • Chokolade bananbrød
  • Æble kanel bananbrød
Udskriv Pin

Bananbrød med peanut butter, nødder og chokolade

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 55 minutter

Ingredienser

  • 3 modne bananer (2 stk. i dejen og 1 stk. ovenpå)
  • 70 g. peanut butter
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. planteolie
  • 0,5 dl. plantemælk
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl. hvedemel
  • 1 dl. brun farin + 1 spsk. til toppen
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 dl. mandler
  • 60 g. mørk chokolade

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 8 minutter.
  • I en skål tilsættes de 2 bananer, som moses godt. Tilsæt så peanut butter, plantemælk, ahornsirup og olie og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel, brun farin, bagepulver, natron, vaniljepulver og salt og rør det sammen indtil det er en jævn dej.
  • Hak mandlerne og tilsæt 3/4 af dem i dejen. Gem resten til at drysse ovenpå bananbrødet. Hak chokoladen og tilsæt ligeledes 3/4 til dejen og gem resten til, at det skal smeltes og tages ovenpå bananbrødet, når det er kølet af.
  • Tag bagepapir i en brødform og hæld dejen heri. Skær den sidste banan over på midten og tilsæt de to halve bananer ovenpå dejen. Drys resten af de hakkede mandler på toppen samt 1 spsk. brun farin. Sæt bananbrødet i ovnen i 25-30 minutter, indtil du kan stikke en gaffel i midten af dejen og den kommet ud ren.
  • Lad bananbrødet køle af. Smelt den resterende chokolade over et vandbad og spred ud over det afkølede bananbrød. Enjoy!

Filed Under: Alle opskrifter Tagged With: bananbrød, chokolade, nødder, Peanutbutter, Vegansk

Previous Post: « Moussaka
Next Post: Oliefri dressing – naturlig sødet og fuld af smag »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 23 år og 20 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor ekstremt nemt og lækkert det er at leve på denne måde samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser. Her deler vi opskrifter, guides samt øjeblikke fra ugerne der går. Læs mere →

Copyright © 2021 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme