Tahin dressinger er super gode ud over salater og andre grøntsager, og det er et dejligt alternativ til andre ellers meget oliebaserede dressinger. Tahin har en formidabel smag i sig selv, men kan også piftes op som her ved at tilsætte diverse lækre ingredienser, hvis man ønsker endnu mere smag.

Hvilken tahin anbefaler vi at bruge?
Tahin er lavet på blendede sesamfrø, hvor nogle varianter er ristede. Vi køber oftest tahin fra Rema 1000 eller hos grøntsagshandlere på Nørrebro eller Vesterbro. De versioner er nemlig helt fløjsbløde og “smooth” i konsistensen i forhold til de ristede udgaver, der oftest er meget faste.

Vi har to favoritter, som vi skifter imellem ugentligt – den asiatisk inspirerede og gurkemeje. De er super nemme at lave, da de stort set bare skal røres sammen. Disse opskrifter er baseret på ingredienser, som de fleste har derhjemme i køkkenskabene.

Det er alt i alt to nemme og lækre veganske dressinger, som er super alsidige og kan bruges i utallige sammenhænge. De er oliefri, og det kan vi li’. De er tilmed fulde af smag og gør grøntsager og salater meget tilfredsstillende at spise.
Hvad anbefaler vi, at du spiser disse med?
To tahin dressinger
Ingredienser
Asiatisk inspireret tahin dressing
- 0,5 dl. tahin
- 1 spsk. soya/tamari
- 1 spsk. æblecider eddike
- 1 spsk. sesamolie
- 1 spsk. ahorn sirup
- 1 fed hvidløg, presset eller hakket
- Evt. 1 tsk. miso
- Cirka 0,5 dl. vand
Gurkemeje tahin dressing
- 0,5 dl. tahin
- 1 spsk. æblecider eddike
- 1 spsk. citronjuice
- 1 spsk. soya/tamari
- 1 tsk. gurkemejepulver
- 1 tsk. frisk eller pulveriseret ingefær
- 1 fed hvidløg fed hvidløg, presset
- Cirka 0,5 dl. vand
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål, indtil det har den ønskede konsistens.
- Stil i køleskabet i mindst en halv time, før den spises. Velbekomme!
Skriv et svar