• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Anbefalinger
  • Ugen der gik
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » To yndlings tahin dressinger

To yndlings tahin dressinger

26. oktober 2019 5 Comments

Tahin dressinger er super gode ud over salater og andre grøntsager, og det er et dejligt alternativ til andre ellers meget oliebaserede dressinger. Tahin har en formidabel smag i sig selv, men kan også piftes op som her ved at tilsætte diverse lækre ingredienser, hvis man ønsker endnu mere smag.

Hvilken tahin anbefaler vi at bruge?

Tahin er lavet på blendede sesamfrø, hvor nogle varianter er ristede. Vi køber oftest tahin fra Rema 1000 eller hos grøntsagshandlere på Nørrebro eller Vesterbro. De versioner er nemlig helt fløjsbløde og “smooth” i konsistensen i forhold til de ristede udgaver, der oftest er meget faste.

Vi har to favoritter, som vi skifter imellem ugentligt – den asiatisk inspirerede og gurkemeje. De er super nemme at lave, da de stort set bare skal røres sammen. Disse opskrifter er baseret på ingredienser, som de fleste har derhjemme i køkkenskabene.

Det er alt i alt to nemme og lækre veganske dressinger, som er super alsidige og kan bruges i utallige sammenhænge. De er oliefri, og det kan vi li’. De er tilmed fulde af smag og gør grøntsager og salater meget tilfredsstillende at spise.

Hvad anbefaler vi, at du spiser disse med?

  • Sticky sesam blomkål
  • Miso glaserede auberginer
  • Lækker proteinrig salat
  • “Crispy tofu”
Udskriv Pin

To tahin dressinger

Ret Dressing
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Ingredienser

Asiatisk inspireret tahin dressing

  • 0,5 dl. tahin
  • 1 spsk. soya/tamari
  • 1 spsk. æblecider eddike
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. ahorn sirup
  • 1 fed hvidløg, presset eller hakket
  • Evt. 1 tsk. miso
  • Cirka 0,5 dl. vand

Gurkemeje tahin dressing

  • 0,5 dl. tahin
  • 1 spsk. æblecider eddike
  • 1 spsk. citronjuice
  • 1 spsk. soya/tamari
  • 1 tsk. gurkemejepulver
  • 1 tsk. frisk eller pulveriseret ingefær
  • 1 fed hvidløg fed hvidløg, presset
  • Cirka 0,5 dl. vand

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål, indtil det har den ønskede konsistens.
  • Stil i køleskabet i mindst en halv time, før den spises. Velbekomme!

Noter

Vi anbefaler at købe en flydende tahin, som fx. den fra Rema1000 eller fra arabiske forretninger, da vi foretrækker både smag og konsistens på disse.

Filed Under: Alle opskrifter, Dressing & dip Tagged With: asiatisk, dressing, gurkemeje, tahin, Vegansk

Previous Post: « Indisk gryderet med kartofler og blomkål
Next Post: Miso glaserede auberginer »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 23 år og 20 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor ekstremt nemt og lækkert det er at leve på denne måde samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser. Her deler vi opskrifter, guides samt øjeblikke fra ugerne der går. Læs mere →

Copyright © 2021 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme