Nemme boller, der er lavet på hvedemel, havregryn og sigtet speltmel. Jeg har i lang tid gerne vil kreere en nem opskrift på boller, men så har jeg tænkt:
- “åhhh nej, jeg har ingen røremaskine!”
- “boller skal da hæve natten over”
Ja, jeg er bestemt ikke verdensmester i at bage boller, men det kræver hverken en masse tid eller en røremaskine for at lave bløde og luftige boller, der er en smule sprøde udenpå.

Jeg vil ha’ boller!
Hvis du en morgen vågner og har lyst til boller, så skal du lave disse. De er nemlig perfekte som morgenboller. De smager fantastisk med peanutbutter og chokolade, marmelade, ost… uh, eller den klassiske; med et godt lag smør(bar) på!

Gode til frokost og i madpakken
har du ikke fået nok boller? Hvis dine “cravings” efter morgenmad ikke er tilfredsstillet, kan disse sagtens spises til frokost med noget lækkert pålæg.

Laver du denne opskrift, må du meget gerne dele det med os på Instagram, hvor vi hedder @madmedgodsamvittighed. God bagelyst!
Nemme boller – hurtig hævning og ingen røremaskine
Ingredienser
- 25 g. gær
- 5 dl lunkent vand
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 2 dl havregryn
- 5 dl hvedemel
- 2 dl sigtet speltmel
- 0,5 dl solsikkekerner
andet
- græskarkerner som drys
Sådan gør du
- I en stor skål røres vand og gær sammen. Rør indtil gæren er opløst.
- Tilsæt sukker, olivenolie, salt og havregryn. Rør det godt sammen.
- Tilsæt mel lidt af gangen. Jeg tilsatte 2 dl mel af gangen og rørte det godt rundt.
- Når alt melen er rørt i tilsættes solsikkekerner.
- Tag et hviskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Når dejen har hævet, er den ret klistret. Brug to skeer til at forme bollerne og læg skiftevis på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg lægger 5 boller på én bageplade og 5 boller på en anden.
- Pynt bollerne med græskarkerner.
- Bag dem i midten af ovnen i 15-17 minutter. Hold godt øje med dem – de må endelige ikke få for meget. Når de er lysebrune i kanten, er de færdige. De "sætter sig" også, når de køler af.
- Som alt andet bagværk er disse boller bedst på dagen! Spiser du dem dagene efter, vil jeg anbefale at riste dem. De kan også fryses.
Skriv et svar