• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Anbefalinger
  • Ugen der gik
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Nemme boller – hurtig hævning og ingen røremaskine

Nemme boller – hurtig hævning og ingen røremaskine

13. august 2020 Leave a Comment

Nemme boller, der er lavet på hvedemel, havregryn og sigtet speltmel. Jeg har i lang tid gerne vil kreere en nem opskrift på boller, men så har jeg tænkt:

  • “åhhh nej, jeg har ingen røremaskine!”
  • “boller skal da hæve natten over”

Ja, jeg er bestemt ikke verdensmester i at bage boller, men det kræver hverken en masse tid eller en røremaskine for at lave bløde og luftige boller, der er en smule sprøde udenpå.

Jeg vil ha’ boller!

Hvis du en morgen vågner og har lyst til boller, så skal du lave disse. De er nemlig perfekte som morgenboller. De smager fantastisk med peanutbutter og chokolade, marmelade, ost… uh, eller den klassiske; med et godt lag smør(bar) på!

Gode til frokost og i madpakken

har du ikke fået nok boller? Hvis dine “cravings” efter morgenmad ikke er tilfredsstillet, kan disse sagtens spises til frokost med noget lækkert pålæg.

Laver du denne opskrift, må du meget gerne dele det med os på Instagram, hvor vi hedder @madmedgodsamvittighed. God bagelyst!

Udskriv Pin

Nemme boller – hurtig hævning og ingen røremaskine

Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 17 minutter
Samlet tid 1 time 32 minutter
Antal 10 boller

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 tsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl hvedemel
  • 2 dl sigtet speltmel
  • 0,5 dl solsikkekerner

andet

  • græskarkerner som drys

Sådan gør du

  • I en stor skål røres vand og gær sammen. Rør indtil gæren er opløst.
  • Tilsæt sukker, olivenolie, salt og havregryn. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt mel lidt af gangen. Jeg tilsatte 2 dl mel af gangen og rørte det godt rundt.
  • Når alt melen er rørt i tilsættes solsikkekerner.
  • Tag et hviskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  • Når dejen har hævet, er den ret klistret. Brug to skeer til at forme bollerne og læg skiftevis på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg lægger 5 boller på én bageplade og 5 boller på en anden.
  • Pynt bollerne med græskarkerner.
  • Bag dem i midten af ovnen i 15-17 minutter. Hold godt øje med dem – de må endelige ikke få for meget. Når de er lysebrune i kanten, er de færdige. De "sætter sig" også, når de køler af.
  • Som alt andet bagværk er disse boller bedst på dagen! Spiser du dem dagene efter, vil jeg anbefale at riste dem. De kan også fryses.

Filed Under: Alle opskrifter, Morgenmad Tagged With: boller

Previous Post: « Rabarbercrumble
Next Post: Vegansk lasagne »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 23 år og 20 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor ekstremt nemt og lækkert det er at leve på denne måde samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser. Her deler vi opskrifter, guides samt øjeblikke fra ugerne der går. Læs mere →

Copyright © 2021 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme