Mmhhh denne opskrift på rabarbercrumble er simpelthen for god til ikke at dele med jer! Jeg har allerede bagt den mange gange denne sommer, så det håber jeg også, I kommer til.

Rabarber crumble er både syrligt fra rabarberne og sødt fra crumblen og har et dejligt hint af vanilje. Med yoghurt, is eller flødeskum til, er denne dessert ren magi. Det er en vidunderlig dessert at servere om sommeren, som ovenikøbet er utrolig hurtig og nem at bikse sammen.
Rabarberne bliver dejligt bløde i ovnen og får den fineste farve og crumblen bliver godt sprød. Den søde, sprøde crumble er et perfekt modspil til de syrlige, bløde rabarber. Server den om eftermiddagen med en god kop kaffe til, eller som en dessert om aftenen. Den kan også spises til morgenmad, hvis man vågner op med en ekstra sød tand – det har jeg i hvert fald gjort før.
Hvis du er vild med crumble, kan du også prøve vores opskrift på den bedste æblecrumble:
Rabarbercrumble
Ingredienser
Rabarberne:
- 200 g. rabarber
- 2 tsk. vaniljesukker
Crumblen:
- 50 g. hvedemel
- 50 g. havregryn (vi brugte grovvalsede)
- 100 g. sukker
- 100 g. smørbar
- evt. hakkede mandler og/eller marcipan
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Skyl rabarberne godt og skær dem i 2 cm. stykker. Fordel dem i en bradepande med bagepapir i. Drys vaniljesukker over dem.
- Bland mel, havregryn, sukker og smørbar sammen i en skål og fordel dejen ud over rabarberne.
- Bag rabarbercrumblen i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen.
- Nyd den lun med youghurt, is eller flødeskum til.
Skriv et svar