Denne kødfri lasagne er en hverdagsfavorit, der samtidig er oplagt at servere til gæster. Den smager skønt og er fyldt med umami-smag, der blandt andet kommer fra svampe.

Som fyld i lasagnen har vi brugt vores opskrift på vegansk bolognese. Den består primært af linser, svampe og tofu. Den er det perfekte fyld til lasagne, hvis du spørger os. For at give lasagnen et cremet element har vi lavet en bechamel sauce på kokosmælk.
Mad til mange mennesker
Lasagne er det perfekte familiemåltid, eller bare når man skal lave mad til mange mennesker. Til lasagnen spiser vi gerne en lækker salat eller/og ovnbagte kartofler med pestomayo.

Lasagnen rækker til 4-6 personer, afhængigt af hvor sulten man er, og om man spiser tilbehør til. Den kan holde sig et par dage i køleskabet og skal blot varmes op, lige inden den skal spises.
Lasagne med svampe og linser
Ingredienser
Fyld
- 1 x vegansk bolognese* se note
Bechamel sauce
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk. gærflager
- 1/3 tsk. revet muskatnød
- 1/2 tsk. peber
- 1,5 spsk. majsstivelse
- 2 spsk. vand
Andet
- 6-10 lasagneplader
Sådan gør du
- Tilbered kødsovsen.
- Forvarm ovnen til 200 graders varmluft.
- I en lille gryde tilsættes kokosmælk, gærflager, revet muskatnød og peber. Varm det op og lad det småkoge.
- Rør majsstivelse og vand sammen i en skål indtil det er ensartet og uden klumper. Tilsæt dette til saucen når den koger. Rør godt rundt imens du tilsætter det. Saucen skal gerne blive tykkere og fastere i løbet af et par minutter. Sluk så for blusset.
- Læg et lag kødsovs i et ovnfast fad, herefter et lag bechamel sauce og så lasagneplader oven på det. Gentag dette indtil der ikke er mere tilbage. bechamel sauce skal dog være det øverste lag!Det ovnfaste fad må højst være 25×30 cm, men brug gerne et, der er mindre end det.
- Sæt fadet i ovnen i cirka 30 minutter. Tjek om lasagnen er færdig ved at stikke en gaffel igennem den. Gaflen skal kunne komme let igennem lasagnepladerne. Lad den herefter køle af i 5-10 minutter.
Skriv et svar