• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Velkommen!
  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Recipes in collaboration with Eden Jaxx
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Opskriftindeks » Store måltider » Lasagne med svampe og linser

Lasagne med svampe og linser

21. august 2020 2 Comments

Denne kødfri lasagne er en hverdagsfavorit, der samtidig er oplagt at servere til gæster. Den smager skønt og er fyldt med umami-smag, der blandt andet kommer fra svampe.

Som fyld i lasagnen har vi brugt vores opskrift på vegansk bolognese. Den består primært af linser, svampe og tofu. Den er det perfekte fyld til lasagne, hvis du spørger os. For at give lasagnen et cremet element har vi lavet en bechamel sauce på kokosmælk.

Mad til mange mennesker

Lasagne er det perfekte familiemåltid, eller bare når man skal lave mad til mange mennesker. Til lasagnen spiser vi gerne en lækker salat eller/og ovnbagte kartofler med pestomayo.

Lasagnen rækker til 4-6 personer, afhængigt af hvor sulten man er, og om man spiser tilbehør til. Den kan holde sig et par dage i køleskabet og skal blot varmes op, lige inden den skal spises.

Udskriv Pin

Lasagne med svampe og linser

Forb. tid 45 minutter minutter
Tilb. tid 30 minutter minutter
Samlet tid 1 time time 15 minutter minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

Fyld

  • 1 x vegansk bolognese* se note

Bechamel sauce

  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk. gærflager
  • 1/3 tsk. revet muskatnød
  • 1/2 tsk. peber
  • 1,5 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. vand

Andet

  • 6-10 lasagneplader

Sådan gør du

  • Tilbered kødsovsen.
  • Forvarm ovnen til 200 graders varmluft.
  • I en lille gryde tilsættes kokosmælk, gærflager, revet muskatnød og peber. Varm det op og lad det småkoge.
  • Rør majsstivelse og vand sammen i en skål indtil det er ensartet og uden klumper. Tilsæt dette til saucen når den koger. Rør godt rundt imens du tilsætter det. Saucen skal gerne blive tykkere og fastere i løbet af et par minutter. Sluk så for blusset.
  • Læg et lag kødsovs i et ovnfast fad, herefter et lag bechamel sauce og så lasagneplader oven på det. Gentag dette indtil der ikke er mere tilbage. bechamel sauce skal dog være det øverste lag!
    Det ovnfaste fad må højst være 25×30 cm, men brug gerne et, der er mindre end det.
  • Sæt fadet i ovnen i cirka 30 minutter. Tjek om lasagnen er færdig ved at stikke en gaffel igennem den. Gaflen skal kunne komme let igennem lasagnepladerne. Lad den herefter køle af i 5-10 minutter.

Noter

*Vegansk bolognese

Filed Under: Alle opskrifter, Opskriftindeks, Store måltider Tagged With: Bælgfrugter, Glutenfri, pasta, tofu

Previous Post: « Rabarbercrumble
Next Post: Moussaka »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til mit plantebaserede univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Jeg hedder Laura, er 22 år og bosat i København. Jeg har en stor passion for plantebaseret madlavning og ønsker gennem denne blog at vise dig, hvor nemt og lækkert det kan være  samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser.

Læs mere.

Anbefaling af…

Denne veganske kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til sommerens grillaftener. Den er cremet, smagfuld og vendt med krydderurter samt radiser og rødløg for ekstra sprødhed. For mange af os markerer serveringen af kold kartoffelsalat starten på sommeren. Med denne opskrift kan du nemt lave en lækker kartoffelsalat, der kan stå på køl lige op til…

Læs mere

These crispy smashed potatoes are the ultimate companion for the most exquisite Green Goddess Sauce you’ll ever create. Prepare your taste buds for a match made in culinary heaven! Ingredients: 500 g. medium white potatoes4 tbsps. olive oilSalt, to taste1/2-1 tsp. onion powder1 tbsp. parsley, finely chopped Method: Did you know? On my Instagram, you…

Læs mere

Copyright © 2023 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme