• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Anbefalinger
  • Ugen der gik
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Vegansk lasagne

Vegansk lasagne

21. august 2020 1 Comment

Vegansk lasagne er virkelig blevet en ny favorit herhjemme! Det smager nemlig helt fantastisk, mætter og så kan der laves en stor portion af gangen, så der også er til frokost eller aftensmad dagen efter.

Som fyld i lasagnen har vi brugt vores veganske bolognese. Den består primært af linser, svampe og tofu. Som vi også skriver i den opskrift, så er svampe kendt for deres umami-smag, og sammen med tofu og linser giver det en kød-agtig konsistens. Det er det perfekte fyld til lasagne, hvis du spørger os.

Cremet og ostet

For at lasagnen skal være cremet og ostet, har vi lavet en bechamel sauce på kokosmælk. Det giver selvfølgelig lasagnen en snert af kokossmag, men det gør bestemt ikke noget.

Mad til mange mennesker!

Lasagne er det perfekte familiemåltid, eller bare når man skal lave mad til mange mennesker. Til lasagnen spiser vi gerne kartofler, pestomayo og en grøn salat bestående af hakket grønkål, spinat, tomat, agurk, ristede pinjekerner og en olie-eddike dressing.

Lasagnen er til 4-6 personer, afhængigt af hvor sulten man er, og om man spiser tilbehør til. Den kan holde sig et par dage i køleskabet og skal blot varmes op, lige inden den skal spises.

Udskriv Pin

Vegansk lasagne

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

Fyld

  • 1 x vegansk bolognese*

Bechamel sauce

  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. gærflager
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 0,5 tsk. peber
  • 1,5 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. vand

Andet

  • 10 lasagneplader

Sådan gør du

  • Tilbered kødsovsen.
  • Forvarm ovnen til 200 graders varmluft.

Bechamel sauce

  • I en lille gryde tilsættes kokosmælk, grøntsagsbouillon, gærflager, revet muskatnød og peber. Varm det op og lad det småkoge.
  • Rør majsstivelse og vand sammen i en skål indtil det er ensartet og uden klumper. Tilsæt dette til saucen når den koger, og rør godt rundt imens. Saucen skal gerne blive tykkere og fastere. Sluk så for varmen. Virker saucen for tynd, tilsættes lidt mere majsstivelse.

Resten

  • Beklæd et ovnfast fad, på cirka 23×23 cm, med bagepapir.
  • Læg et lag kødsovs i fadet, herefter et lag bechamel sauce og så lasagneplader oven på det. Gentag dette indtil der ikke er mere tilbage. bechamel sauce skal dog være det øverste lag!
  • Sæt fadet i ovnen i cirka 30 minutter. Stik eventuelt en gaffel igennem lasagnen for at tjekke om den er færdig – den skal selvfølgelig kunne komme let igennem. Lad den herefter køle af i 10 minutter.

Noter

*Vegansk bolognese

Filed Under: Alle opskrifter, Store måltider

Previous Post: « Nemme boller – hurtig hævning og ingen røremaskine
Next Post: Snickers is – uden raffineret sukker »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 23 år og 20 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor ekstremt nemt og lækkert det er at leve på denne måde samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser. Her deler vi opskrifter, guides samt øjeblikke fra ugerne der går. Læs mere →

Copyright © 2021 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme