Det kan godt være, denne suppe lyder lige lovlig sund, men fortvivl ej – der er altså knald på smagene. Normalt ser vi ikke rigtig frem til at spise suppe, men det har denne altså lavet om på. 30 minutter skal der til, og så har du denne lækre og næringsrige suppe klar!


Den perfekte suppe året rundt
Denne fantastiske broccolisuppe er cremet, fyldig og varmende og kan efter vores mening spises året rundt som hovedret såvel som forret. Den er utrolig nem og billig at lave. Du behøver ingen vegansk fløde eller kokosmælk for at gøre suppen så cremet, som den er – hemmeligheden er hvide bønner. Vi har desuden givet den et lidt “cheesy” hint ved at tilsætte gærflager.

Vi elsker at servere den med broccoli ovenpå, som er stegt i sojasauce og lidt olie. Lad os endelig vide på Instagram, @madmedgodsamvittighed, hvis du laver denne opskrift. Velbekomme!
Cremet broccolisuppe
Ingredienser
- 0,5 løg hakket
- 2 fed hvidløg hakket
- 1 spsk. olie
- 0,5 squash skåret i mindre stykker
- 1 gulerod skåret i mindre stykker
- 2 mellemstore kartofler skrællet og skåret i mindre stykker
- 0,5 broccoli skåret i mindre stykker
- 4 dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning rørt sammen
- 2 spsk. citronsaft
- 1 dl gærflager
- 1 dl hvide bønner
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Topping:
- 2 dl broccolibuketter
- 2-3 spsk. sojasauce
- 1 spsk. olie
Sådan gør du
Suppen:
- Varm en gryde op til middel varme med olie og tilsæt løg, hvidløg, squash, gulerod og kartofler. Steg det indtil det har fået lidt farve.
- Tilsæt broccoli og grøntsagsbouillon og lad det koge op. Lad det koge indtil grøntsagerne er bløde. Det tager 10-15 minutter.
- Tilsæt de kogte grøntsager, citronsaft, gærflager, hvide bønner, salt og peber og evt. en smule af kogevandet i en blender. Blend det hele sammen, indtil det har en cremet tekstur uden klumper.
Topping:
- Varm en pande op til middel varme med olie og sojasauce på. Tilsæt broccolibuketterne og lad det stege i cirka 5-7 minutter.
- Server suppen i to skåle og pynt med den stegte broccoli. Velbekomme!
Skriv et svar