• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Velkommen!
  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Recipes in collaboration with Eden Jaxx
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Opskriftindeks » Mindre retter » Cremet broccolisuppe

Cremet broccolisuppe

19. maj 2020 Leave a Comment

Det kan godt være, denne suppe lyder lige lovlig sund, men fortvivl ej – der er altså knald på smagene. Normalt ser vi ikke rigtig frem til at spise suppe, men det har denne altså lavet om på. 30 minutter skal der til, og så har du denne lækre og næringsrige suppe klar!

Den perfekte suppe året rundt

Denne fantastiske broccolisuppe er cremet, fyldig og varmende og kan efter vores mening spises året rundt som hovedret såvel som forret. Den er utrolig nem og billig at lave. Du behøver ingen vegansk fløde eller kokosmælk for at gøre suppen så cremet, som den er – hemmeligheden er hvide bønner. Vi har desuden givet den et lidt “cheesy” hint ved at tilsætte gærflager.

Vi elsker at servere den med broccoli ovenpå, som er stegt i sojasauce og lidt olie. Lad os endelig vide på Instagram, @madmedgodsamvittighed, hvis du laver denne opskrift. Velbekomme!

Udskriv Pin

Cremet broccolisuppe

Forb. tid 10 minutter minutter
Tilb. tid 20 minutter minutter
Samlet tid 30 minutter minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 0,5 løg hakket
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 1 spsk. olie
  • 0,5 squash skåret i mindre stykker
  • 1 gulerod skåret i mindre stykker
  • 2 mellemstore kartofler skrællet og skåret i mindre stykker
  • 0,5 broccoli skåret i mindre stykker
  • 4 dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning rørt sammen
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 dl gærflager
  • 1 dl hvide bønner
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Topping:

  • 2 dl broccolibuketter
  • 2-3 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du

Suppen:

  • Varm en gryde op til middel varme med olie og tilsæt løg, hvidløg, squash, gulerod og kartofler. Steg det indtil det har fået lidt farve.
  • Tilsæt broccoli og grøntsagsbouillon og lad det koge op. Lad det koge indtil grøntsagerne er bløde. Det tager 10-15 minutter.
  • Tilsæt de kogte grøntsager, citronsaft, gærflager, hvide bønner, salt og peber og evt. en smule af kogevandet i en blender. Blend det hele sammen, indtil det har en cremet tekstur uden klumper.

Topping:

  • Varm en pande op til middel varme med olie og sojasauce på. Tilsæt broccolibuketterne og lad det stege i cirka 5-7 minutter.
  • Server suppen i to skåle og pynt med den stegte broccoli. Velbekomme!

Filed Under: Alle opskrifter, Mindre retter, Opskriftindeks, Store måltider Tagged With: Bælgfrugter, Glutenfri

Previous Post: « Karamel slices
Next Post: Granola med havregryn, kokosflager, frø og mandler – klar på 15 minutter »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til mit plantebaserede univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Jeg hedder Laura, er 22 år og bosat i København. Jeg har en stor passion for plantebaseret madlavning og ønsker gennem denne blog at vise dig, hvor nemt og lækkert det kan være  samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser.

Læs mere.

Anbefaling af…

Denne veganske kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til sommerens grillaftener. Den er cremet, smagfuld og vendt med krydderurter samt radiser og rødløg for ekstra sprødhed. For mange af os markerer serveringen af kold kartoffelsalat starten på sommeren. Med denne opskrift kan du nemt lave en lækker kartoffelsalat, der kan stå på køl lige op til…

Læs mere

These crispy smashed potatoes are the ultimate companion for the most exquisite Green Goddess Sauce you’ll ever create. Prepare your taste buds for a match made in culinary heaven! Ingredients: 500 g. medium white potatoes4 tbsps. olive oilSalt, to taste1/2-1 tsp. onion powder1 tbsp. parsley, finely chopped Method: Did you know? On my Instagram, you…

Læs mere

Copyright © 2023 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme