
Amerikansk comfort food
Mac and cheese er og bliver den ultimative amerikanske comfort food. Det er ikke ligefrem den ret man spiser mest i Danmark, men godt smager det altså! Det er faktisk sjældent, vi spiser retter med oprindelse fra Danmark. Vi elsker nemlig at blive inspireret af alle verdens køkkener.

Vi har faktisk kun smagt mac and cheese få gange i USA før vi begyndte at spise vegansk, men vi var vilde med det, selvom det var meget tungt og fedtet. Denne version er meget sundere, men mindst ligeså god efter vores mening. Den er lavet på grøntsager, som altid er mulige at få fat på her i Danmark. Retten er ultra cremet (virkelig!) og smagfuld og man skulle tro, der var ost i. Derudover tager den ikke mere end 30 minutter at bikse sammen!

Retten smager vildt godt i sig selv, men passer også perfekt til ovnbagte grøntsager, salat eller hvad du ellers kan finde på. Vi har også en opskrift på bagt mac and cheese, som også smager helt fantastisk. Prøv den her: Bagt mac and cheese – den ultimative comfort food.

Hvis du prøver denne ret, så del det endelig med os på instagram: @madmedgodsamvittighed
Mac no cheese
Ingredienser
- 6 mellemstore kartofler
- 1 mellemstor gulerod
- 1 lille rødløg
- 8 spsk. gærflager
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. løgpulver
- 1 tsk. revet muskatnød
- 0,5 tsk. røget paprika
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. sød sennep
- 1 tsk. æblecidereddike
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. smørbar
- 1 spsk. citronsaft
- 0,5-1 dl. kokosmælk eller usødet plantemælk
- lidt af kogevandet fra grøntsagerne
Andet
- Din favorit pasta
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og guleroden og skær kartoflerne i både og guleroden i små stykker. Skræl løget og skær det i både. Kog det i en gryde, indtil du kan stikke en gaffel igennem grøntsagerne. Det tager cirka 10 minutter.
- Når grøntsagerne har kogt færdigt, tilsættes de i en god blender sammen med alle de resterende ingredienser. Blend det hele god sammen, indtil du opnår en super cremet konsistens uden nogle klumper.
- Kog din favoritpasta, som anvist på pakken. Når pastaen er kogt færdig, drænes det for vand og saucen tilsættes og blandes godt sammen med pastaen. Varm retten op igen på lav varme. Smag evt. til før du serverer retten. Velbekomme!
Skriv et svar