• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Anbefalinger
  • Ugen der gik
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Blomkålssalat med cremet tahindressing

Blomkålssalat med cremet tahindressing

28. april 2020 Leave a Comment

Mange tror, at veganere kun spiser grønt, men næ nej… Vi har til tider haft svært ved at inkludere grønt, fordi det ikke var noget vi så frem til. For os er det vigtigt, at maden smager godt, og at vi ikke spiser det bare for at spise det.

Denne salat er blevet en af vores favoritter. Den har en skøn smag, har forskellige teksturer og er dejlig cremet.

Består af forskellige elementer

Hovedelementet i salaten er finthakket blomkål. Derudover består den af rucola, rosiner, majs, mandler, kapers og en cremet tahindressing. 
Rosiner og majs giver salaten en skøn sødme. Mandlerne gør salaten sprød og gør også, at den mætter godt.

Dressingen består primært af tahin, der er blandet sammen med grovkornet sennep, sojasovs, chilipulver, løgpulver, spidskommen og vand. Den er super nem at lave, da alle ingredienserne til den blot skal røres sammen. Man kan vælge at skifte chilipulver ud med cayennepeber og eventuelt bruge hvidløgspulver, hvis man ikke har løgpulver. Vigtigst af alt er, at dressingen er fuld af smag!

Du kan både bruge tahin, der er ristet (oftest fra Urtekram) eller “ægte” tahin, der fås i de fleste grønthandlere og faktisk også i Rema 1000. Mængden af vand varierer i forhold til hvilken tahin, der bruges. Den fra Urtekram er mere fast, og der skal derfor bruges mere vand til at fortynde den i forhold til “ægte” tahin. Husk dog at tage lidt vand i af gangen, da den endelig ikke må blive for tynd.

Spises for sig selv eller med tilbehør

Salaten kan nydes for sig selv og egner sig perfekt til både frokost og aftensmad. Den er også god som tilbehør til for eksempel falafler og ovnbagte kartofler – det er i hvert fald vores yndlings tilbehør til den.

Pssst.. en god måde at få ekstra grønt er ved at inkludere det i smoothies. Prøv denne med spinat:

  • ultra lækker grøn smoothie

Hvis du vil prøve andre salater, kan vi stærkt anbefale denne:

  • lækker proteinrig salat
Udskriv Pin

Blomkålssalat med cremet tahindressing

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

  • 1/4 af et stort blomkål
  • 2 håndfulde rucola eller spinat skyllet
  • 1 håndfuld mandler
  • 3 spsk. majs vi bruger dem fra dåse
  • 0,5 dl jumbo rosiner
  • 2 tsk. kapers

Dressing:

  • 2-3 spsk. tahin
  • 1 spsk. sojasovs eller tamari
  • 2 tsk. æblecidereddike eller citronsaft
  • 1 tsk. grovkornet sennep kan erstattes af dijon sennep
  • 1/2 tsk. spidskommen, stødt
  • 1/2 tsk. løgpulver
  • 1/2 tsk. chilipulver mindre, hvis du ikke ønsker at salaten bliver for stærk
  • Vand indtil ønskede konsistens

Sådan gør du

  • Læg mandler i et glas og dæk dem med vand. Lad det stå i mindst 2 timer (helst natten over).
  • Bland ingredienserne sammen til dressingen og stil den på køl imens salaten tilberedes.
  • Skyl og hak blomkålet fint. Dette kan eventuelt gøres i en food processor. Jeg bruger også bladene fra blomkålet, men det behøves ikke. Blomkålet skal næsten være som ris, men der må gerne være stykker, der er større. Læg blomkål i en skål.
  • Dræn mandlerne for vand, skyl dem og hak dem herefter groft. Hak også kapers fint. Bland mandler, kapers, majs, rosiner og rucola i skålen med blomkål. Bland det hele sammen.
  • Hæld 2/3 af dressingen ud over salaten og rør det godt sammen. Top salaten med resten af dressingen.
  • Spis salaten for sig selv eller med noget lækkert tilbehør til. Jeg topper gerne salaten med lidt sojasovs, da det fremhæver smagene. Velbekomme!

Filed Under: Alle opskrifter, Mindre retter

Previous Post: « Stegt tofu med ingefær og hvidløg
Next Post: Chunky granola med peanut butter, chokolade, rosiner og kokos »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 23 år og 20 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor ekstremt nemt og lækkert det er at leve på denne måde samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser. Her deler vi opskrifter, guides samt øjeblikke fra ugerne der går. Læs mere →

Copyright © 2021 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme