Det er dejlig nemt at lave sin egen pesto. Det er også både billigere og sundere end at købe det i supermarkedet og du kan lave dobbeltportion, så du har til flere dage. Det burde egentlig være noget, man altid har i køleskabet, så man hurtigt kan pifte enhver ret op!

Smagfuld og alsidig
Denne røde pesto med soltørrede tomater er seriøst god! Det er faktisk helt samme opskrift som vores pesto med basilikum og spinat, bare tilsat et glas soltørrede tomater. Denne pesto passer perfekt til gnocci, brød, salat, pizza osv.

Du tænker måske “hvor er osten?” og sagen er den, at vi bare har tilsat en smule gærflager, som giver en smule “ostesmag”. Mere behøves ikke. Som vi har skrevet før, vil vi helt klart anbefale at købe gærflager, da det kan pifte mange veganske retter op.

Hvis du elsker pesto, skal du bestemt lave denne opskrift – den er et must! Denne røde pesto er:
- Nem
- Simpel
- Alsidig
- Tilfredsstillende
- Fyldt med smag
Opskriften er en sikker vinder!
Rød pesto med soltørrede tomater
Ingredienser
- 1 lille potte basilikum skyllet
- 1 håndfuld frisk spinat
- 1 glas soltørrede tomater i olie
- 25 g. pinjekerner svarer til ca. 1/2 dl.
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk. gærflager
- 1/2 dl. olivenolie +lidt vand
- 1/2 citron saften fra den
- salt og peber
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne på en pande indtil de blive brune. Hold godt øje med dem! De kan hurtigt få for meget.
- Dræn de soltørrede tomater for olie og skyl dem godt i en si.
- Tilsæt alle ingredienser til en blender og blend indtil en ensartet konsistens. Hvis du ønsker en mere flydende konsistens tilsættes lidt vand (2 spsk.). Blend igen.
- Smag pestoen til og server den. Pestoen kan holde ca. en uge i køleskabet.
Skriv et svar