Det er dejlig nemt at lave sin egen pesto og generelt billigere end at købe det i supermarkedet. Denne røde pesto med soltørrede tomater er seriøst god! Du undrer dig måske over, at der ikke er ost i, men sagen er den, at vi i stedet har tilsat gærflager, som giver umami-smag ligesom ost.

Smagfuld og alsidig
Udover at smage helt fantastisk så fungerer pestoen også i mange sammenhænge. Vi kan også klart anbefale vores grønne pesto. Her kommer nogle eksempler på hvad pestoen kan bruges til:
- som smørelse på brød eller i sandwiches
- vendt sammen med pasta eller spaghetti
- som tilbehør til salater eller som dressing
Rød pesto med soltørrede tomater
Antal 1 glas
Ingredienser
- 1 lille potte basilikum skyllet
- 1 håndfuld frisk spinat skyllet
- 1 glas soltørrede tomater i olie
- 25 g. pinjekerner
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk. gærflager
- 1/2 dl olivenolie
- Saft fra en 1/2 citron
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
- Rist pinjekerner på en pande indtil de får lidt farve. Hold godt øje med dem! De kan hurtigt få for meget.
- Dræn soltørrede tomater for olie.
- Tilsæt alle ingredienser til en blender og blend indtil det har en ensartet konsistens. Ønsker du en mere flydende konsistens, kan du blot tilsætte lidt vand eller mere olie.
- Smag pestoen til og så er den ellers klar til at blive spist.
Skriv et svar