• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Velkommen!
  • Opskriftindeks
  • Hjem
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Æblecrumble med varmende krydderier

Æblecrumble med varmende krydderier

27. januar 2020 3 Comments

Hvis vi er usikre på, hvad vi skal servere som dessert, når vi får gæster, vælger vi altid at lave denne æblecrumble. Den er simpelthen bare en sikker vinder. Den er nem at bikse sammen og smager intet mindre end fantastisk.

Skru op for hyggen

Når vi tænker på æblecrumble, tænker vi også “hygge”. For os er kage nemlig noget, man hygger om. Lav denne crumble til din familie eller venner og nyd den gerne med soya yoghurt, flødeskum lavet af Alpro Whipping, is eller creme fraiche. Vi synes, at yoghurt passer godt til denne crumble, da det er friskt og syrligt – et perfekt modspil til den søde crumble.

Æblecrumble er en perfekt dessert året rundt. Om efteråret er den oplagt at lave, da vi har adgang til mange smagfulde og saftige danske æbler. Det smager jo lige en tand bedre, når der er sæson for det mad, man laver.

Sådan sammensættes den:

  1. Man tager først cirka halvdelen af dejen i en tærteform. Det er vigtigt at dejen er presset godt ned i formen, og at den har en fast kant hele vejen rundt (se billede 1).
  2. Herefter lægges skiver af et æble på bunden. Æblerne er vendt i varmende krydderier, der består af kanel, ingefær, kardemomme, muskatnød og vaniljesukker. Derudover er de også vendt i brun farin, så de får en ekstra dejlig sødme. Vi bruger helst røde æbler, og så er det vigtigt, at de er skåret i tynde skiver (se billede 2).
  3. Så røres hakkede hasselnødder i den resterende dej og det smuldres ovenpå æblerne. Det presses let ned, så det sidder fast. Til sidst drysses resterende hasselnødder på, og crumblen bages i en forvarmet ovn.

Så lav en kop kaffe eller te og spis dig mæt i denne lækre crumble. Og husk selvfølgelig at den skal laves med kærlighed ligesom alt andet!

Udskriv Pin

Æblecrumble med varmende krydderier

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl hvedemel (165 g.)
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl brun farin + 2 spsk.
  • 140 g. plantesmør*
  • 1 mellemstort æble
  • 2 tsk. kanel
  • 1/3 tsk. stødt ingefær
  • 1/3 tsk. stødt muskatnød
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,75 dl hasselnødder
  • evt. 70 g. marcipan

Sådan gør du

  • Skær æblet ud i tynde skiver. Bland æbleskiverne sammen med 2 spsk. brun farin, kanel, stødt ingefær, stødt muskatnød, stødt kardemomme og vaniljesukker. Sæt det til siden.
  • Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  • Bland mel, havregryn og 1,5 dl brun farin sammen i en skål. Smuldr smøren heri.
  • Fordel cirka halvdelen af dejen i en tærteform, der er beklædt med bagepapir. Jeg bruger en tærteform, der er 27 cm i diameteren. Se eventuelt billede 1 under overskriften "sådan sammensættes den".
  • Fordel æblerne ud på bunden. Se eventuelt billede 2 under overskriften "sådan sammensættes den".
  • Hak hasselnødderne og bland 2/3 af dem sammen med den resterende dej. Hvis der skal marcipan i, tilsættes det også ved at smuldre det ned i dejen, hvorefter det røres sammen.
  • Kom dejen ovenpå æblerne og pres det let ned. Fordel resten af hasselnødderne på toppen.
  • Bag den i ovnen i cirka 20-23 minutter. Lad den køle lidt af inden den nydes.

Noter

*Vi bruger den fra Naturli’.

Filed Under: Alle opskrifter, Opskriftindeks, Søde sager Tagged With: dessert, æblecrumble

Previous Post: « Sprød tofu med barbecue sauce
Next Post: Søde æblemuffins »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 21 år og 25 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor nemt og lækkert det kan være at spise vegansk samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser.

Copyright © 2022 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme