
Varmende gryderet
En varmende, smagfuld og sund gryderet som denne går man aldrig galt i byen med. Vi er helt vilde med gryderetter, da det er en god måde at få noget super lækkert mad, som ikke tager lang tid at lave, og som er fyldt med gode grøntsager og fibre. Det er bare meget tilfredsstillende og ukompliceret.

Denne gryderet består af aubergine, sød kartoffel eller butternut squah, hakkede tomater, kokosmælk og varmende krydderier. Den er cremet og har et godt bid. Retten passer perfekt til ris. Som vi har sagt før, synes vi, at aubergine er en lidt overset grøntsag. Det er ærgerligt, da den faktisk smager super godt og kan bruges i mange sammenhænge. En af vores yndlings opskrifter med aubergine er miso glaserede auberginer, som smelter i munden og er fyld med umami-smag.

En hverdagsret, der er hurtig at lave og som smager super godt
I hverdagen skal det helst ikke tage for lang tid at lave mad, men det må samtidig gerne smage super godt! Denne ret opfylder lige præcis disse krav. Nyd denne varmende ret med din familie eller for dig selv. Lav gerne dobbeltportion og gem resterne, så du nemt kan varme retten op i de følgende dage. Den smager faktisk næsten bedre dagen efter, da smagene kommer mere frem, når den har været i køleskabet natten over.
Aubergine og sød kartoffel i cremet tomatsauce
Ingredienser
- 1 Løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olie til stegning
- 1 aubergine + 2 spsk. olie + 1/2 tsk. salt
- 650 g. sød kartoffel eller butternut squash skrællet
- 1 dåse hakkede tomater
- 1×400 ml dåse kokosmælk
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. tørret koriander eller basilikum
- 1-2 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og gør en bageplade klar med bagepapir. Skær auberginen i små stykker, læg det på bagepladen og vend i olie og salt. Varm det i ovnen i cirka 25-30 minutter, eller indtil auberginestykkerne har fået farve og er blevet møre.
- Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde/pande op til middelvarme med en 1 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege i et par minutter. Tilsæt garam masala, stødt gurkemeje og tørret koriander/basilikum. Rør det godt rundt.
- Skær sød kartoffel/butternut squah ud i mundrette bider. Tilsæt det til gryden/panden. Tilsæt også hakkede tomater og kokosmælk. Rør det godt sammen. Lad det hele småkoge i cirka 30 minutter, eller indtil sød kartoffel/butternut squah er blevet møre. Husk at tjekke til retten undervejs og rør rundt i den.
- Når sød kartoffel/butternut squah er møre, "hakkes" der lidt i det, så noget af det bliver en del af saucen. Dette vil gøre retten mere cremet og saucen vil blive tykkere. Tilsæt auberginestykkerne til gryderetten sammen med sukker og salt. Lad det småsimre et par minutter mere.
- Sluk for blusset og lad retten stå i et par minutter med låg på. Server retten med ris til. Velbekomme!
Skriv et svar