Vegansk pesto lavet med basilikum, spinat, pinjekerner, hvidløg, citronsaft, gærflager, olivenolie, salt og peber. Den er cremet, fyldt med smag og utrolig nem at lave.

Gærflager istedet for ost
Gærflager er kendt som erstatning for ost, og det bidrager med smag og gør maden en anelse mere cremet. Vi synes ikke, gærflager smager af ost i sig selv, men det er perfekt til retter, der normalt er med ost. Prøv også vores opskrift på bagt mac and cheese, der indeholder gærflager – den er virkelig cremet, ostet og bare helt vild lækker!

Pestoen er lavet på olivenolie, men du kan også bruge andre olier såsom solsikkeolie. Pinjekernerne kan skiftes ud med valnødder eller ristede mandler. Det vigtigste er bare, at pestoen får en nøddeagtig smag. Vi rister pinjekernerne, inden de blendes sammen med de andre ingredienser, hvilket fremhæver smagen af dem.

Perfekt med pasta eller på brød
Pestoen smager fantastisk sammen med spaghetti eller pasta. Derudover er den også god som dressing eller som smørelse på brød. Pasta med pesto er en klassiker, og en ret danskerne har taget til sig. Det er jo også en ret, de fleste kan lide, og så er det nemt at bikse sammen.
Pesto med basilikum og spinat
Ingredienser
- 1 lille potte basilikum skyllet
- 1 håndfuld frisk spinat
- 25 g. pinjekerner svarer til ca. en 1/2 dl
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk. gærflager
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 citron saften fra den
- salt og peber
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne på en pande indtil de blive brune. Hold godt øje med dem! De kan hurtigt få for meget.
- Tilsæt alle ingredienser til en minihakker og blend indtil en ensartet konsistens. Hvis du ønsker en mere flydende konsistens tilsættes lidt mere olie eller vand (2 spsk.).
- Smag pestoen til og server den herefter sammen med for eksempel pasta. Den kan holde ca. en uge i køleskabet.
Skriv et svar