• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Mad med god samvittighed

  • Hjem
  • Opskriftindeks
  • Anbefalinger
  • Ugen der gik
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Instagram
    • YouTube
Du er her: Hjem » Alle opskrifter » Pesto med basilikum og spinat

Pesto med basilikum og spinat

15. januar 2020 4 Comments

Vegansk pesto lavet med basilikum, spinat, pinjekerner, hvidløg, citronsaft, gærflager, olivenolie, salt og peber. Den er cremet, fyldt med smag og utrolig nem at lave.

Gærflager istedet for ost

Gærflager er kendt som erstatning for ost, og det bidrager med smag og gør maden en anelse mere cremet. Vi synes ikke, gærflager smager af ost i sig selv, men det er perfekt til retter, der normalt er med ost. Prøv også vores opskrift på bagt mac and cheese, der indeholder gærflager – den er virkelig cremet, ostet og bare helt vild lækker!

Pestoen er lavet på olivenolie, men du kan også bruge andre olier såsom solsikkeolie. Pinjekernerne kan skiftes ud med valnødder eller ristede mandler. Det vigtigste er bare, at pestoen får en nøddeagtig smag. Vi rister pinjekernerne, inden de blendes sammen med de andre ingredienser, hvilket fremhæver smagen af dem.

Perfekt med pasta eller på brød

Pestoen smager fantastisk sammen med spaghetti eller pasta. Derudover er den også god som dressing eller som smørelse på brød. Pasta med pesto er en klassiker, og en ret danskerne har taget til sig. Det er jo også en ret, de fleste kan lide, og så er det nemt at bikse sammen.

Udskriv Pin

Pesto med basilikum og spinat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 13 minutter
Antal 2 dl

Ingredienser

  • 1 lille potte basilikum skyllet
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 25 g. pinjekerner svarer til ca. en 1/2 dl
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. gærflager
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 citron saften fra den
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rist pinjekernerne på en pande indtil de blive brune. Hold godt øje med dem! De kan hurtigt få for meget.
  • Tilsæt alle ingredienser til en minihakker og blend indtil en ensartet konsistens. Hvis du ønsker en mere flydende konsistens tilsættes lidt mere olie eller vand (2 spsk.).
  • Smag pestoen til og server den herefter sammen med for eksempel pasta. Den kan holde ca. en uge i køleskabet.

Filed Under: Alle opskrifter, Dressing & dip, Opskriftindeks Tagged With: basilikum, dressing, pesto, Vegansk

Previous Post: « Magiske snickers bidder – glutenfri og ultra lækre
Next Post: Cookies med chokoladestykker – sprøde udenpå og bløde indeni »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Velkommen til vores veganske univers, hvor god samvittighed, nydelse og balance er i fokus. Vi hedder Emma Sofie og Laura og er et søskendepar fra København på hhv. 23 år og 20 år. Vi har en stor passion for den veganske livsstil og madlavning og ønsker gennem denne blog at vise jer, hvor ekstremt nemt og lækkert det er at leve på denne måde samtidig med, at man gør noget godt for sig selv og sine omgivelser. Her deler vi opskrifter, guides samt øjeblikke fra ugerne der går. Læs mere →

Copyright © 2021 Mad med god samvittighed on the Foodie Pro Theme