Der er absolut ingen ord, der kan beskrive hvor godt disse snickers bidder smager. De er magiske, og noget af det bedste vi har smagt. Du skal hverken bruge blender eller nogle andre smarte maskiner til at lave denne opskrift. Alt du behøver er en skål, en gaffel, et komfur og en gryde – noget de fleste, hvis ikke alle, har derhjemme.

Kræver få ingredienser og er nemme at lave
Snickers bidderne består af peanutbutter, kokosfibermel, ahornsirup, dadler, vaniljesukker, saltede peanuts, mørk chokolade, kokosolie og lidt vand. De er virkelig simple at lave, og man kan måske komme til at tænke, hvordan de kan smage SÅ godt, som de gør – netop derfor er de magiske.
Peanuts, dadler og chokolade er den bedste kombination! Vi er lidt afhængige af dem alle tre, men særligt dadler dyppet i peanutbutter. I denne opskrift har vi brugt små friske dadler, der kan findes i de fleste supermarkeder i grøntafdelingen. Du kan også bruge medjool dadler, men så skal der bruges færre, da de er større.
Skal ikke bages og er naturligt glutenfrie
Snickers bidderne skal blot en tur i fryseren, inden de kan spises. Server dem som dessert eller spis dem som en snack. Opskriften giver cirka 6 aflange barer, afhængigt af hvor tykke man skærer dem. Du kan også sagtens lave dobbelt portion, hvis der skal være til flere personer. Det dejlige ved denne opskrift er, at den naturligt er glutenfri, så den kan serveres til de fleste.

Vi anbefaler, at du sammensætter bunden, karamellen og peanuts dagen før, da det er vigtigt, at det er helt frossent, så chokoladen lægger sig pænt på overfladen og ikke ryger ned ad siderne.
Magiske snickers bidder – glutenfri og ultra lækre
Ingredienser
Bund:
- 1 dl usødet peanutbutter
- 2 spsk. kokosfibermel
- 2 spsk. ahornsirup
Karamel:
- 12 små friske dadler
- 2 spsk. vand
- 1 tsk. vaniljesukker
Chokolade
- 60 g. mørk chokolade gerne med 75% kakao eller derover
- 2 tsk. kokosolie
Andet:
- 2 håndfulde saltede peanuts
Sådan gør du
- Bland peanutbutter, kokosfibermel og ahornsirup sammen i en skål. Herefter tages det over i en form, beklædt med bagepapir, der måler 15×10 cm. Mas det godt ned i formen. Bunden skal helst være helt glat.
- Tag stenene ud af dadlerne og mas dem med en gaffel i en skål. Tilsæt vand og vaniljesukker. Mas det godt sammen indtil der ikke er nogle klumper.
- Tag karamellen på bunden og fordel det godt ud. Tag herefter peanuts på karamellen og pres dem blødt ned, så de sidder fast. Stil det i fryseren i mindst 2 timer eller til næste dag.
- Smelt chokolade sammen med kokosolie over et vandbad og hæld det herefter over snickers bidderne. Stil det i fryseren i minimum 10 minutter inden de skæres ud og spises.
Skriv et svar